Ciuma Roșie, boală eradicată în Europa, face ravagii în România

Ciuma Roșie, boală eradicată în Europa, face ravagii în România

Organizatia Mondiala a Sanatatii trage un semnal de alarma si avertizeaza ca Romania a devenit cel mai mare focar de ciuma rosie din Europa, o boala cumplita care in secolul trecut a secerat zeci de milioane de vieti omenesti.

Cauzele acestei epidemii sunt complexe, sunt de parere specialistii.

„Romania e un caz aparte, un exemplu nefericit care dovedeste perversitatea acestei cumplite maladii.

V-ati isterizat cu totii cand vi s-a spus ca ati devenit focar de rujeola dar uitati faptul ca ciuma rosie, o boala mult mai periculoasa, face ravagii in tara voastra de zeci de ani, fara sa va pese catusi de putin. Asta se cheama ipocrizie!

In primul rand ca tara dumneavoastra nu a scapat niciodata de ciuma rosie, de la marea epidemie din 1945 incoace. Daca celelalte popoare europene au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a se vindeca, romanii au incercat sa se adapteze si sa convietuiasca practic cu acest microb.

In 1990 aveati sansa de a va vindeca, insa nu ati continuat tratamentul pana la capat si boala a recidivat. Astazi multi romani nici nu constientizeaza faptul ca sunt purtatorii acestui virus, habar nu au ca sunt bolnavi.

Practic aveti milioane de purtatori ai ciumei rosii iar lucrul asta se vede imediat cum treci granita. Ceea ce e si mai grav e faptul ca Romania a devenit principalul focar de ciuma rosie din Europa si ar putea oricand sa intre in carantina din acest motiv.”

A avertizat domnul Lee Chu-Chu, expert al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, specializat in ciuma rosie, citat de  ponturifierbinti.com .


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...