CJ Ilfov depune plângere pentru posibile fapte penale în cazul Ralucăi Bârsan

CJ Ilfov depune plângere pentru posibile fapte penale în cazul Ralucăi Bârsan

Consiliul Judeţean Ilfov a depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2 pentru posibile fapte penale, în urma controlului efectuat la Spitalul Judeţean Ilfov, şi cere demisia directorului medical şi a fostei şefe a Secţiei de ginecologie, după ce presa a relatat că o femeie fără studii de specialitate, pe nume Raluca Bârsan, a lucrat mai mulţi ani la unitatea medicală.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, ca urmare a suspiciunilor de infracţiuni comise de Raluca Daniela Bârsan, Consiliul Judeţean Ilfov se consideră prejudiciat şi a solicitat obligarea numitei la plata unor despăgubiri, constituindu-se ca parte civilă.

Ancheta administrativă a arătat că în cazul Ralucăi Daniela Bârsan, comparând copia diplomei de licenţă cu alte diplome eliberate în acelaşi an de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", au fost constatate mai multe diferenţe, care conduc la suspiciunea rezonabilă a unui fals; din dosarul de personal lipseau documente obligatorii conform fişei postului de medic voluntar: diploma de medic specialist şi avizul de liberă practică eliberat de Colegiul Medicilor; dosarul de personal nu a fost actualizat din 2014 până în prezent, ceea ce duce la suspiciunea exercitării în această perioadă a unei activităţi în afara cadrului legal, precizează comunicatul citat.

Conform CJ Ilfov, documentele existente în dosar şi neconcordanţa vizibilă dintre ele ridică suspiciunea că pe toată perioada de voluntariat Raluca Daniela Bârsan a desfăşurat activitate medicală într-o secţie a unui spital public fără să aibă pregătirea obligatorie minimă necesară; actualul şef al Secţiei de ginecologie, dr. Dorin Bejan, a declarat că erau "semne indirecte privind lipsa studiilor de specialitate ale Ralucăi Daniela Bârsan, acestea fiind aduse la cunoştinţa fostei şefe de secţie, dr. Roxana Dragu".

Consiliul Judeţean Ilfov a cerut Spitalului Judeţean să facă o cercetare disciplinară şi toate persoanele vinovate să fie sancţionate, se mai arată în comunicat.

La nivelul Spitalului Judeţean Ilfov s-a constituit o nouă comisie de disciplină, pentru că din vechea comisie de disciplină făcea parte şi dr. Roxana Dragu, fosta şefă a Secţiei de ginecologie. Prima şedinţă a comisiei nou create a avut loc miercuri, relevă sursa citată.

"Reprezentanţii Consiliului Judeţean consideră necesar ca printre cei sancţionaţi să se afle şi directorul medical al spitalului, Cristina Stoica. Directorul medical ar trebui demis din funcţie, pentru că a trecut sub tăcere faptele petrecute. Considerăm că cel puţin aceeaşi sancţiune se impune şi în cazul fostei şefe a Secţiei de ginecologie, dr. Roxana Dragu, pentru că a permis să activeze sub îndrumarea ei un medic fals, dar şi în cazul celorlalte persoane care vor fi găsite responsabile pentru situaţia creată", arată CJ Ilfov.

Conducerea Spitalului Judeţean Ilfov a decis că din 20 februarie Dan Blendea nu mai este purtător de cuvânt al unităţii sanitare, înlocuitorul său urmând să fie desemnat în perioada ce vine.

Presa a relatat săptămâna trecută că o femeie fără studii de specialitate, pe nume Raluca Bârsan, a lucrat mai mulţi ani la Secţia de ginecologie a Spitalului Judeţean Ilfov pe baza unui contract de voluntar cu activitate medicală, fără aviz de la Colegiul Medicilor şi având o diplomă falsă de absolventă a UMF "Carol Davila". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fata lui Nuțu Cămătaru...

2 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

3 Ofițeri ai Marinei americane, filmați în timp ce făceau sex cu prostituate

4 „Sunt pregătită sa fiu Crăciuniță pentru tine” / Larisa Drăgulescu o dă în porno și pe Instagram?

5 Aroganță maximă / Fugarul Dragoș Săvulescu și-a comandat copil la o mamă-surogat