CJSU Argeş: Cazurile de COVID-19 vor fi tratate la Spitalul Mioveni şi Spitalul de Pediatrie Piteşti

CJSU Argeş: Cazurile de COVID-19 vor fi tratate la Spitalul Mioveni şi Spitalul de Pediatrie Piteşti

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş a decis, miercuri, că Spitalul Mioveni şi Spitalul de Pediatrie Piteşti vor prelua cazurile de COVID-19.

"S-au stabilit mai multe măsuri organizatorice care privesc desfăşurarea activităţii spitaliceşti din judeţul Argeş în perioada stării de urgenţă. Acestea sunt: desemnarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti ca unitate spitalicească cu paturi non-COVID-19 care asigură cazurile medicale de urgenţă pentru judeţul Argeş; desemnarea ca unitate spitalicească cu paturi COVID-19 şi COVID-19 cu comorbidităţi a Spitalului Orăşenesc Mioveni (...); desemnarea Spitalului de Pediatrie Piteşti ca unitate spitalicească cu paturi care asigură patologia chirurgicală, ORL, ortopedică, oftalmologică COVID-19 şi COVID-19 cu comorbidităţi", se arată într-un comunicat transmis de Instituţia Prefectului Argeş.

Conform sursei citate, în perioada stării de urgenţă, preluarea patologiei de boli infecţioase eruptive pediatrice va fi realizată de compartimentul de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung Muscel, inclusiv profilaxia antitetanică şi antirabică (adulţi şi copii).

Tot pentru perioada stării de urgenţă, personalul din structurile de primiri urgenţe ale Spitalului Municipal Curtea de Argeş, Spitalului Municipal Câmpulung Muscel şi Spitalului Orăşenesc Costeşti va fi delegat pe o perioadă de 60 de zile, cu posibilităţi de prelungire în funcţie de necesităţi, pentru asigurarea serviciului de urgenţă din cadrul Spitalului Orăşenesc Mioveni.

"Personalul de specialitate şi personalul TESA, după caz, din Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, Spitalul Municipal Curtea de Argeş, Spitalul Municipal Câmpulung şi Spitalul Orăşenesc Costeşti va fi delegat pe o perioadă de 60 de zile cu posibilităţi de prelungire conform art. 43 din Codul Muncii, la Spitalul Orăşenesc Mioveni pentru a asigura asistenţa medicală şi liniile de gardă la această unitate medicală", se mai menţionează în comunicat.

Instituţia Prefectului Argeş precizează că hotărârea va intra în vigoare începând cu data de 28 martie, iar conducătorii unităţilor sanitare menţionate vor asigura punerea în aplicare a dispoziţiilor, "în caz contrar intrând sub incidenţa sancţiunilor prevăzute de lege". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...