CJUE susţine dreptul la reunificarea familiei al copiilor de refugiaţi deveniţi adulţi în timpul demersurilor legale

CJUE susţine dreptul la reunificarea familiei al copiilor de refugiaţi deveniţi adulţi în timpul demersurilor legale

Copiii refugiaţilor trebuie consideraţi minori chiar şi în situaţia în care devin adulţi din punct de vedere legal în timpul procedurilor vizând reunificarea familiei, a stabilit joi Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), relatează dpa.

Tribunalul european a luat această decizie într-un caz în care un migrant care obţinuse statutul de refugiat în Belgia a solicitat reunificarea familiei cu cei trei copii minori ai săi, dar solicitarea i-a fost respinsă succesiv de mai multe autorităţi din această ţară.

Pe parcursul acestor demersuri, cei trei copii minori au devenit adulţi, fapt care, conform deciziei de joi, nu ar fi trebuit să constituie un motiv de respingere a solicitării.

Consiliul belgian pentru contencios în materie de azil şi imigraţie a declarat inadmisibilă cererea de reunificare a familiei la sfârşitul lui decembrie 2018, la trei ani şi nouă luni după ce solicitarea refugiatului fusese respinsă pentru prima dată, a remarcat CJUE.

"Astfel de timpi de procesare nu par să fie ceva excepţional în Belgia", a punctat curtea, într-un comunicat.

Pentru a asigura că procesele de reunificare a familiei sunt comparabile în toate statele Uniunii Europene, în pofida duratei diferite de prelucrare a cererilor în diferite ţări, minorii care devin adulţi în acest răstimp trebuie consideraţi în continuare minori, până la luarea unei decizii finale, iar solicitările în acest sens nu trebuie respinse doar pe motiv că minorii au devenit de facto adulţi până la momentul în care o autoritate naţională a luat o decizie în cazul lor, arată CJUE. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nicușor Dan întoarce oficial spatele USR cu patru zile înainte de alegeri: Opțiunea mea pentru votul de dumini…

2 Reguli esențiale dacă ai simptome COVID, de la un medic de la Matei Balș. Cum se folosește un pulsoximetru și …

3 Mda...

4 Serverele ASESOFT, confiscate de FBI?

5 Pute a Rusia de la o poștă. Cu Mirel Palada pe coadă