Clanul Dacian opera prin „sat”, prin Miami/Cinci mașini de lux, confiscate de DIICOT în dosarul lui Alexandru Stoica, acuzat de fraude informatice în SUA

Clanul Dacian opera prin „sat”, prin Miami/Cinci mașini de lux, confiscate de DIICOT în dosarul lui Alexandru Stoica, acuzat de fraude informatice în SUA

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au confiscat joi cinci automobile de lux, în valoare totală de circa 840.000 de euro, în urma a opt percheziții în dosarul unui suspect de fraude informatice, potrivit unui comunicat de presă. E vorba despre Lamborghini Urus, Lamborghini Huracan, Mercedes Benz AMG G 63, BMW 850I XDRIVE și Mercedes S 350.

Suspectul în dosar este Alexandru Stoica, membru al clanului Dacian, potrivit informațiilor G4Media.ro. El nu a fost prins de procurori la perchezițiile de joi. El e suspect de săvârșirea infracțiunii de spălare de bani.

În octombrie 2020 , autoritățile judiciare din SUA au trimis în judecată membrii unei grupări infracționale organizate, din care făcea parte și un cetățean român, grupare specializată în săvârșirea de infracțiuni informatice – operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, falsificare de titluri de credit sau instrumente de plată și efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos.

În perioada martie 2019 – iunie 2020, cetățeanul român și ceilalți membri ai grupării au montat dispozitive de skimming la bancomate din Miami Beach cu ajutorul cărora au aflat datele de pe cardurile bancare, cu care au retras apoi bani din conturile victimelor.

O parte din sumele de bani au fost transferate de către suspect pe teritoriul României, potrivit DIICOT. Acesta ar fi ascuns proveniența banilor prin încredințarea acestora către diferite persoane și prin cumpărarea, prin interpuși, a cinci autoturisme de lux.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate cele 5 autoturisme, cu o valoare de aproximativ 840.000 de euro, ce vor fi predate Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, precum și 15 telefoane mobile, 3 laptop-uri, o tabletă, 3 carduri bancare, 3 carduri de memorie, 2 cartele SIM, 7 stick-uri de memorie, 2 HDD-uri, mai multe înscrisuri și mai multe sume de bani.

(Foto: Masina de lux confiscată de DIICOT)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”