Claudiu Florică, AUDIAT la DNA ca SUSPECT într-un nou dosar!

Claudiu Florică, AUDIAT la DNA ca SUSPECT într-un nou dosar!

Claudiu Florica, fostul sef al companiei Fujitsu in Romania, pus sub acuzare din noiembrie 2016 in dosarul "Microsoft 2", pentru complicitate la abuz in serviciu privind incheierea si derularea contractelor pentru licente IT cu ministere, a venit luni la DNA pentru a fi audiat.

UPDATE 11.19 Florica a fost chemat la DNA pentru a fi anuntat ca este suspectat in alt dosar. Dupa ce a iesit din sediul DNA, el nu a vrut sa stea de vorba cu jurnalistii, el trecand strada in fuga, pentru a intra in curtea unui imobil de vizavi, unde are locuinta.

Claudiu Florica, denuntator in Dosarul Microsoft 1, a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie in jurul orei 09.30 si nu a vrut sa faca declaratii referitoare la dosarul in care este cercetat.

In 21 noiembrie 2016, procurorii DNA i-au pus sub acuzare, in dosarul "Microsoft 2", pe Claudiu Florica, fostul sef al companiei Fujitsu Siemens Computers in Romania, pe Silviu Hotaran si Ovidiu Artopolescu, fosti directori ai companiei Microsoft, pentru complicitate la abuz in serviciu, atunci fiind luata si masura controlului judiciar pentru 60 de zile.

In aceeasi zi, DNA a cerut aviz de la Camera Deptuatilor pentru urmarirea penala a deputatului PSD Eugen Bejinariu, acesta fiind suspectat, in dosarul "Microsoft 2", de abuz in serviciu. Cererea DNA in cazul deputatului Bejinariu este in prezent la Comisia juridica a Camerei Deputatilor.

Procurorii DNA vor sa il puna sub acuzare pe Eugen Bejinariu pentru ca, in perioada in care a fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, incalcand dispozitiile privind achizitiile publice, a initiat si a sustinut proiectele hotararilor de guvern nr. 1473 din 11 decembrie 2003 si nr. 470 din 1 aprilie 2004, prin care s-a aprobat incheierea, intre Guvern si Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de inchiriere de licente referitor la produsele Microsoft, invocandu-se, in mod nereal, calitatea companiei de unic distribuitor pentru aceste produse, in scopul favorizarii acesteia prin evitarea organizarii unei licitatii publice.

Dosarul “Microsoft 2” este desprins din cauza în care, în 3 septembrie 2016, au fost condamnaţi definitiv fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan la şase ani de închisoare, fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu la trei ani, pe Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare.
Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 ULTIMA ORĂ Cel mai mare furnizor de energie electrică schimbă regulile încheierii contractului în piaţa liberă

4 DOCUMENT ANRE încearcă să dreagă busuiocul după ce Guvernul a anunțat că intervine în scandalul liberalizării …

5 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…