Claudiu Năsui: Ce s-a întâmplat azi arată că România devine modernă

Claudiu Năsui: Ce s-a întâmplat azi arată că România devine modernă

Moţiunea PSD împotriva mea n-a trecut şi ar fi fost trist pentru Parlamentul României să treacă nişte foi pline de minciuni făcute fără noimă de acest PSD tot mai obosit, a scris marţi seara, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, pe pagina sa de Facebook .

"Moţiunea PSD împotriva mea n-a trecut. Ar fi fost trist pentru Parlamentul României să treacă nişte foi pline de minciuni făcute fără noimă de acest PSD tot mai obosit. Ce s-a întâmplat azi arată că România devine modernă. Că, în sfârşit, lucrurile se schimbă. Am răspuns la toate punctele din moţiune. Mi s-a părut normal. A fost o moţiune prin care PSD şi-a dezvăluit cea mai mare durere: demufarea de la banul public", a subliniat Năsui.

Ministrul Economiei a anunţat, în context, că în perioada următoare va veni cu exemple privind deturnarea banilor publici de către PSD.

"Mi-au făcut moţiune pentru că le-am închis robinetele banilor publici rămase deschise pentru toţi aceşti ani de zile scurşi de la Revoluţie. Banii contribuabililor care mergeau la firmele de partid. Ăsta e purul adevăr şi am demonstrat-o. În perioada următoare voi explica tuturor românilor, în detaliu, cum deturnau, de exemplu, banii din buget să plece în vacanţe plătite de fiecare român, sub pretextul că sunt exportatori", a subliniat Claudiu Năsui.

Pe de altă parte, ministrul Economiei a anunţat că va publica acte care dovedesc suferinţele cauzate familiei sale de securitatea comunistă şi a amintit de legea pe care a depus-o marţi în Parlament şi care înfiinţează un registru public al Securiştilor şi al rudelor acestora până la gradul al III-lea.

"Am răspuns inclusiv la punctele ruşinoase şi mincinoase la adresa familiei mele. Aşa cum am arătat, familia mea a suferit crunt din cauza securităţii comuniste. Voi publica şi actele care dovedesc aceste suferinţe. Dar răzbunarea adevărată pe acel sistem opresiv, care respiră şi astăzi este o lege pe care am depus-o azi la registratura Parlamentului. Ea înfiinţează un registru public al Securiştilor şi al rudelor acestora până la gradul al III-lea", a mai arătat sursa citată.

Senatul a respins, marţi, moţiunea simplă intitulată "O Românie în agonie, cu Năsui la Economie", cu 55 de voturi 'pentru', 72 'împotrivă' şi o abţinere .

Prin moţiune, cei 41 de semnatari, senatori PSD, au solicitat demiterea "imediată" a ministrului Economiei, Claudiu Năsui.

"Dacă o putere străină ostilă şi-ar fi propus să destabilizeze economia naţională şi producţia românească, cea mai rapidă cale de a realiza acest obiectiv ar fi fost să îl pună pe Claudiu Năsui ministru al Economiei. Niciun fel de forţe oculte externe şi nici cele mai perfide planuri de subminare a unei economii naţionale nu ar fi reuşit, într-un an de zile, dezastrul produs de Claudiu Năsui în fruntea Ministerului Economiei, în doar 70 de zile", se arată în documentul citat.

Semnatarii moţiunii susţin că planurile ministrului Economiei vizează "blocarea programelor de stimulare şi susţinere a economiei şi firmelor româneşti", "anulează acţiunile de susţinere a exporturilor româneşti" şi "vânzarea celor mai profitabile companii ale statului român".

Senatorii PSD l-au acuzat pe ministrul Năsui, pe care îl consideră "un ministru penal", că nu a redactat hotărârea de Guvern pentru organizarea instituţiei pe care o conduce, după desprinderea de Ministerul Energiei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia