Clinton denunță un mesaj "deschis antisemit" al lui Trump pe Twitter

Clinton denunță un mesaj "deschis antisemit" al lui Trump pe Twitter

Candidata democrată la alegerile prezidențiale din Statele Unite, Hillary Clinton, a denunțat luni un mesaj pe care l-a considerat "deschis antisemit" postat pe Twitter de rivalul său republican Donald Trump, informează AFP.

Trump a provocat indignare sâmbătă cu un mesaj pe Twitter acuzând-o pe Hillary Clinton de corupție, folosind imaginea rivalei sale alături de o stea cu șase colțuri și bancnote de 100 de dolari. Mai târziu, el a acuzat mass-media de "incorectitudine" pentru a fi estimat că steaua semăna cu Steaua lui David, spunând că era o stea similară cu cea a șerifilor.

"Recurgerea de către Donald Trump la o imagine deschis antisemită de pe website-uri rasiste pentru a-și susține campania este suficient de tulburătoare în sine, dar faptul că aceasta face parte dintr-o tendință ar trebui să provoace cea mai mare îngrijorare a alegătorilor", a declarat tabăra lui Hillary Clinton într-un comuunicat.

"Nu numai că el nu și-a cerut scuze, dar răspândește minciuni și îi acuză pe alții", a adăugat această sursă.

Tweet-ul a fost șters rapid și înlocuit cu o nouă imagine unde sloganul contra dnei Clinton figura pe un cerc roșu și nu pe controversata stea. Mesajul original postat pe Twitter este încă vizibil pe diferite media .

Manifestările necontrolate ale lui Trump i-au adus acuzații de intoleranță, ca apelul de a suspenda intrarea pe teritoriul SUA a străinilor musulmani sau diatribele sale împotriva imigrației ilegale mexicane, acuzată că aduce în Statele Unite violatori și criminali.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...