Clotilde Armand: 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului - o sumă mare; propunem 2 milioane lei

Clotilde Armand: 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului - o sumă mare; propunem 2 milioane lei

Clotilde Armand, consilier local sector 1 din partea USB, consideră prea mare suma de 10 milioane de lei care s-a propus să fie alocată de către administrația locală pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

Consiliul Local al sectorului 1 a respins joi un proiect de hotărâre privind acordarea acestei sume, Clotilde Armand explicând vineri, într-o conferință de presă, că USB a propus, în ședință, alocarea a 2 milioane de lei.

"Am făcut un compromis și am spus: vă propunem acum să alocăm 2 milioane de lei pentru acest proiect și pentru suma restantă de 8 milioane de lei să facem ceva ce mi se pare normal, o dezbatere publică. (...) Noi toți de la USB considerăm că era o propunere rezonabilă, noi toți am votat pentru, dar și PSD și PNL au blocat alocarea aceasta de 2 milioane de lei", a spus Clotilde Armand.

Ea a precizat că proiectul se va rediscuta, după ce USB s-a abținut, iar PNL a votat împotriva alocării pentru Catedrală a 10 milioane de lei. "Privind cele 10 milioane de lei au fost 11 voturi 'pentru', dar proiectul nu a trecut. Se va rediscuta", a completat Armand.

În replică, primarul sectorului 1, Dan Tudorache, a arătat că a fost o propunere a PSD de a se aloca 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, în urma solicitării patriarhului Daniel.

"A fost o propunere a grupului PSD, în urma solicitării patriarhului, o solicitare de 10 milioane de lei. Proiectul nu a trecut. (...) Așteptăm, în continuare, fiecare grup poate să vină cu orice altă propunere, este democrație", a declarat primarul sectorului 1.

El a precizat că Patriarhia a făcut această solicitare către toate primăriile de sector.

Tudorache a explicat de ce nu a fost acceptată propunerea USB de a oferi acum 2 milioane de lei. "Ori facem dezbaterile, că poate cetățenii nu voiau 2 milioane, voiau 3 sau 3,5 sau 4. Deci ori de la început consultăm populația, ori atunci ce solicită Patriarhia. (...) Mergem și consultăm populația și stăm 6 luni, 1 an, 2 ani, poate până atunci se va construi catedrala până terminăm noi consultarea", a menționat primarul.

El a susținut, totodată, că nu s-a opus alocării de bani pentru Spitalul de Arși. "Niciodată nu am zis că nu dau. Nu mi se pare corect ca din banii locuitorilor sectorului 1, deci numai sectorul 1 să fie cel care contribuie. Este adevărat, locuitorii sectorului 1 pot contribui cu o parte", a spus edilul.

Potrivit lui Tudorache, bugetul sectorului 1 își permite să aloce și pentru școli și pentru catedrală și pentru spital.

Întrebat cum justifică faptul că pentru Spitalul de Arși s-au alocat circa 250.000 de euro, iar propunerea pentru catedrală a fost de 10 milioane de lei, Tudorache a menționat că nu a alocat mai mulți bani pentru spital pentru că nu a cerut ministrul Sănătății.

"Nu poți să faci o lucrare amplă într-un interval de timp atât de scurt și i-am spus ministrului: 'Asumă-ți, închide secția de ATI și o facem', deci eu aștept și astăzi punctul de vedere al ministrului. (...) Nu pot eu să hotărăsc. Noi, Primăria, suntem doar executanții solicitărilor Ministerului Sănătății. (...) Dacă este nevoie de mai mult, dăm mai mult, important este să ceară", a spus Tudorache.

Totodată, primarul a arătat că înainte de ședința de joi a Consiliului Local a venit la Primărie secretarul general al Guvernului.

"Deci noi avem dialog, dar vreau totuși să fie instituțional, am avut discuții cu ministrul Sănătății, dar vreau să își asume ce am discutat. (...) Sunt de acord, investim în acel spital, dar să spună că dorește să închidă mai mult de două luni secția ATI. Nu eu, eu nu am niciun drept să blochez acel spital, eu doar pun în aplicare solicitările Ministerului Sănătății", a mai spus Tudorache.

AGERPRES/(A — autori: Iulia Carciog, Claudia Stănescu, editor: Georgiana Tănăsescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Surpriza Rusiei? / „Am decis să începem reunificarea națiunii maghiare” / Un oficial din cabinetul Viktor Orban anunță noile planuri ale guvernului ungar

2 Două chestii care încep să se cam vadă în spatele grevei profesorilor, care continuă

3 „Mr. Bean”, editorial surprinzător despre mașinile electrice

4 Foarte interesante amănunte...

5 VIDEO Gestul prin care Armata Ucrainei anunță declanșarea contraofensivei