Clotilde Armand: Dacă am câștigat, voi fi onorată, foarte onorată; România e de salvat, să știți

Candidata Uniunii Salvați Bucureștiul pentru Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat că în cazul în care va obține o victorie în alegeri, așa cum arată rezultatele exit-poll, se va simți foarte onorată, dar în același timp dezamăgită de participarea scăzută la vot.

LIVE UPDATE Alegeri Locale 2016 — Secțiile de votare s-au închis (FOTO/VIDEO)

"Dacă am câștigat, voi fi onorată, foarte onorată. Dezamăgită că am câștigat cu o participare foarte mică la vot. Dar onorată. Iar dacă am câștigat, va trebui să muncim foarte mult. Vom începe cu Sectorul 1, apoi să facem același lucru, încet-încet, în toată țara. Încet-încet, dar să ne grăbim, pentru că România e de salvat, să știți. Sunt foarte ambițioasă pentru România", a spus ea în cadrul unei declarații susținute după închiderea secțiilor de votare.

Ea a precizat că în cazul în care va câștiga, prioritățile sale vor fi accesarea fondurilor europene, transparentizarea completă a administrației, demiterea tuturor persoanelor corupte.

"Va trebui să schimbăm complet starea de spirit acolo și în același timp să primim foarte multe finanțări pentru multe proiecte pe care trebuie să le facem. Proiecte elementare, gen: apă și canalizare, proiecte care vor viza calitatea vieții oamenilor", a mai precizat reprezentanta USB.

Pe de altă parte, s-a declarat dezamăgită de faptul că USB nu a fost foarte vizibilă în presă în timpul campaniei.

"Astăzi am fost în toate secțiile de vot, de la șapte dimineața până acum. Nu era lume acolo. Iar oamenii de acolo, când le spuneam că sunt de la USB, mă întrebau: "Ce este USB?" Vi se pare normal după o campanie în care nu prea am ajuns la televiziune, oamenii să nici nu știe de USB? Nu e vina mea, am fost pe stradă toată ziua, toată echipa a fost pe stradă, dar televiziunile — o parte din ele — sunt de vină", a spus ea.

Întrebată fiind cum își explică faptul că bucureștenii din Sectorul 1 au votat o franțuzoaică, ea a răspuns: "Eu sunt româncă".

"România are un potențial extrem de mare, este o țară care are multe, multe atuuri. E o țară care trebuie să fie la același nivel ca vestul Europei, iar clasa politică o ține în jos. Acum, eu fac parte din clasa politică, dar va trebui puțin să îmi schimb vocabularul chiar dacă mi-e greu (...) pentru că suntem o minoritate, precum ați văzut", a adăugat ea.

Conform unui sondaj la ieșirea de la urne, la Sectorul 1, cele mai multe voturi le-a primit Clotilde Armand (USB) — 31,4%, urmată Daniel Tudorache (PSD+UNPR) — 30,5% și Alexandru Nazare (PNL) — 19,7%.

AGERPRES/(A — autor: Irinela Vișan, editor: Florin Marin, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

4 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume