Clotilde Armand, despre decizia Biroului Electoral Sector 1: E un abuz complet

Clotilde Armand, despre decizia Biroului Electoral Sector 1: E un abuz complet

Candidata Uniunii Salvați Bucureștiul pentru Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, apreciază că decizia Biroul de circumscripție al Sectorului 1 de a respinge cererea de renumărare a buletinelor de vot din mai multe secții reprezintă un "abuz complet".

"Trebuie să recunosc că sunt extrem de supărată. Oricare ar fi rezultatul, mi se pare că este normal, într-o țară ca România, în București, în Sectorul 1 să facem acest efort minim de renumărare a unor voturi. Nu e o cerere abuzivă, e o cerere care a fost justificată. Oricine care are în fața ochilor cifrele înțelege că are rost și este chiar necesar să facem această verificare. E un abuz complet. Eu înțeleg acum de ce au tergiversat, dar decizia finală a fost greșită. Vă ținem la curent cu pașii pe care îi vom urmări acum", a spus ea, într-un mesaj video postat pe Facebook .

Armand a apreciat că o renumărare a voturilor în unele secții ar fi fost și în interesul candidatului social-democrat, Dan Tudorache, pentru ca să nu existe dubii asupra victoriei sale în alegeri.

"Dacă el într-adevăr va fi primar, e bine să nu fie un proces pătat de dubii. Domnul Tudorache, acum câteva minute, la TVR1, a anunțat că nu se va opune, dar colegii lui de partid s-au opus. Eu consider că acest lucru devine o problemă care trebuie escaladată. Până acum eu am avut încredere că totul se va rezolva în mod civilizat. Acum încep să am dubii despre acest lucru. Va trebui să mă susțineți pentru a obliga PSD-ul să fie mai corect, mai transparent și să nu folosească aceste metode care sunt anti-democratice", a adăugat reprezentanta USB.

Ea a susținut că situația trebuie clarificată, deoarece cifrele sunt "extrem de ciudate". A specificat de asemenea că întâmpinarea USB a fost respinsă "de un Birou Electoral de Sector compus din PSD-UNPR-ALDE-PNL-PMP".

"Avem un tipar care face corelație între numărul de voturi anulate, numărul de voturi luate la Consiliul Local, numărul de voturi luate de Nicușor Dan, iar acest tipar se aplică foarte bine la toate secțiile unde am avut reprezentanți. În secțiile unde nu am avut reprezentanți, adică 37, lucrurile nu sunt deloc la fel. În aceste secții am avut eu mai puține voturi la candidatura pentru Primărie decât la Consiliul Local, unde eu sunt prima pe listă. (...) Noi am cerut renumărarea numai în 18 secții, nu peste tot, explicând că dacă în aceste 18 secții se dovedește că e o problemă, atunci o să vedem dacă se justifică să facem o renumărare în toate secțiile. Ni s-a respins această cerere", a precizat Armand.

Cererea Uniunii Salvați Bucureștiul de renumărare a buletinelor de vot din mai multe secții din sectorul 1 a fost respinsă marți seara de Biroul Electoral de Circumscripție .

Uniunea Salvați Bucureștiul a cerut renumărarea buletinelor de vot din 18 secții din sectorul 1, apreciind că în acestea ''s-a înregistrat o corelație negativă puternic semnificativă'' între procentajul voturilor nule și cele pentru candidata USB la Primărie, Clotilde Armand .

AGERPRES/(A — autor: Irinela Vișan, editor: Cristina Tatu, editor online: Adrian Dădârlat)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani