Clubul Manchester United a fost vândut

Clubul Manchester United a fost vândut

Frații Glazer au scos clubul la vânzare în urmă cu șapte luni. Noul proprietar va cheltui pe lângă suma de achiziție încă 928 de milioane de euro pentru a întări imediat echipa și se vor lichida toate datoriile făcute de foștii proprietari americani.

Manchester United - arhiva foto

Șeicul Jassim bin Hamad Al Thani (emiratul Qatar) ar fi câștigat cursa cu Sir Jim Ratcliffe pentru Manchester United, licitând până la 6 miliarde de euro, scrie ziarul local Al Watan, citat de gsp.ro

Tratativele cu șeicul Jassim au fost încununate cu succes și transferul de putere se va oficializa în scurt timp”, a confirmat ziarul local Al Watan, deși surse apropiate miliardarului au dezmințit informația.

Jassim bin Hamad Al Thani

Jassim bin Hamad Al Thani

Săptămâna trecută, Jassim bin Hamad Al Thani a depus a 5-a şi ultima sa ofertă pentru cumpărarea clubului Manchester United, estimată de mass-media la 5,8 miliarde de euro, la care s-ar adăuga investiţii totale de un miliard de euro.

Rivalul său în cursa pentru achiziţionarea grupării de pe Old Trafford e miliardarul britanic Sir Jim Ratcliffe, fondatorul grupului Ineos, care a făcut, la rândul său, mai multe oferte pentru cumpărarea lui United.

Familia Glazer e proprietara lui Manchester United din mai 2005, iar în noiembrie 2022 a anunţat că intenţionează să vândă clubul, sperând să obţină 7 miliarde de euro în schimbul acestuia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat