„Clubul patrioților furioși”, un grup pro-război, intră în politică pentru a salva Rusia

„Clubul patrioților furioși”, un grup pro-război, intră în politică pentru a salva Rusia

Naţionalişti ruşi pro-război, conduşi de Igor Ghirkin, au declarat vineri că intră în politică cu o nouă grupare pentru a salva Rusia, care, potrivit lor, riscă să fie bulversată din cauza eşecurilor militare în războiul din Ucraina, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Un grup de naționaliști ruși intră în politică pentru a salva Rusia FOTO SHUTTERSTOCK

Cunoscut sub numele de "Clubul patrioţilor furioşi", grupul a anunțat că intră în politică ca partid de opoziţie fără nicio instrucţiune oficială sau neoficială a Kremlinului. Totuși, a precizat că îl consideră pe Putin singurul garant veritabil al stabilităţii în Rusia actuală.

Clubul a fost fondat în 17 martie, notează Reuters.

Ghirkin, un naţionalist şi fost ofiţer al Serviciului Federal de Securitate (FSB) care a ajutat la anexarea Crimeii în 2014, iar apoi a organizat miliţii proruse în estul Ucrainei, a declarat că grupul speră să împiedice prăbuşirea Rusiei.

"O criză sistemică se pregăteşte în Rusia- sau care se află deja în criză - în timp ce temperatura societăţii creşte. Suntem în zorii unor foarte grave schimbări politice interne cu un caracter catastrofal", a declarat Ghirkin pentru Reuters.

"Toate forţele sănătoase trebuie să creeze organizaţii care să participe la bătălia politică inevitabilă şi care a început deja", a declarat el.

Reuters nu a putut obţine un comentariu pentru moment asupra deciziei lui Ghirkin din partea Kremlinului, care afirmă că situaţia internă a Rusiei rămâne stabilă, în pofida tentativelor externe de a o destabiliza şi că campania sa militară îşi va atinge cu timpul toate obiectivele sale în Ucraina.

Când a fost întrebat dacă este naiv să creadă că poate anunţa o mişcare politică în Rusia lui Putin fără asentimentul Kremlinului, el a răspuns: "Sper că nu m-aţi numi o persoană naivă!"

Igor Ghirkin , fost agent KGB care a jucat un rol important în ocuparea Crimeii, devenit între timp blogger influent, l-a acuzat luna trecută pe președintele rus Vladimir Putin că a pierdut războiul fiind prea blând cu Ucraina.

Fostul agent FSB a criticat administrarea proastă și corupția din armata rusă. El a fost extrem de critic la adresa conducerii militare a Rusiei, poreclindu-l pe Serghei Șoigu, ministrul apărării, „mareșal de carton” și pe Putin că „se comportă ca un preș”.

Din păcate, situația de pe linia de contact, pe care mass-media o lustruiește în toate modurile posibile, are un impact extrem de negativ asupra situației din întreaga țară. Nu mi-e teamă să spun că ne îndreptăm spre înfrângerea militară”, spunea în aprilie Igor Ghirkin, alias Igor Strelkov, într-un discurs-manifest publicat pe YouTube.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”