Clubul patronat de Gigi Becali pierde definitiv procesul privind numele ''Steaua''

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv vineri că echipa deţinută de Gigi Becali - Fotbal Club Steaua Bucureşti (FCSB) - nu mai are voie să folosească numele ''Steaua'' şi ''Steaua Bucureşti'' fără consimţământul Clubului Armatei, CSA Steaua.

Judecătorii de la Instanţa supremă au respins recursul declarat de FCSB şi au menţinut decizia Curţii de Apel Bucureşti din 21 decembrie 2016, instanţă care a hotărât că FCSB nu are voie să utilizeze marca "Steaua" în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive.

"Respinge ca inadmisibilă excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, reiterată în recurs de către intimatul-pârât Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Respinge ca nefondat recursul declarat de pârâtul Fotbal Club FCSB SA (fost Fotbal Club Steaua Bucureşti SA) împotriva deciziei nr. 989A din 21 decembrie 2016 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia a IV-a civilă. Definitivă", se arată în decizia Instanţei supreme.

În decembrie 2016, Curtea de Apel Bucureşti a admis o acţiune depusă în instanţă de CSA Bucureşti şi a interzis clubului FCSB să utilizeze marca "Steaua" în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive.

În urma deciziei instanţei, ONRC trebuie să radieze numele "Steaua Bucureşti" din cuprinsul denumirii comerciale a SC Fotbal Steaua Bucureşti SA.

Clubul Sportiv al Armatei a deschis mai multe procese împotriva lui Gigi Becali, solicitând printre altele recuperarea unui prejudiciu în valoare de 37 de milioane de euro cauzat de folosirea ilegală a mărcii "Steaua Bucureşti" de către clubul de fotbal FCSB, finanţat de Gigi Becali, în perioada 2004 - 2014.

Clubul Sportiv al Armatei şi-a înfiinţat o echipă de fotbal, iar fostul internaţional Marius Lăcătuş a fost numit antrenor-coordonator (director tehnic). AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

2 Previziunile IHME(University of Washington) pentru România: 13 aprilie, vârful epidemiei, 8 mai, prima zi fără…

3 Aceasta este o morgă din New York. Morții de Covid-19 vor fi îngropați temporar în parcuri. Medic: Va fi mai r…

4 VIDEO Imagini inedite cu Boris Johnson publicate de Rareș Bogdan

5 ALERTĂ / Document / PSD dă atacul la o instituție-cheie din stat! Șerban Nicolae și Daniel Zamfir vor să-l scoată …

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!