Cluburi închise în urma unor controale inopinate FOTO VIDEO

Cluburi închise în urma unor controale inopinate FOTO VIDEO

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a efectuat verificări inopinate în 40 de obiective care reunesc un număr mare de persoane, fiind constatate nereguli care au dus la suspendarea activităţii şi amendarea a patru operatori economici pentru „încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu prin depăşirea numărului de utilizatori”.

Reprezentanții IGSU au efectuat controale inopinate în cluburi de noapte și discoteci. Foto: IGSU

Verificările au fost efectuate în București, Iași și Cluj.

Misiunile au vizat obiective cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit fiind acela al respectării numărului maxim de utilizatori și accesibilitatea căilor de evacuare”, se arată în comunicatul de presă.

Au fost supuse acțiunilor de control inopinate 40 de obiective. În urma verificărilor, patru dintre aceste obiective au fost amendate pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu prin depășirea numărului de utilizatori. Astfel, a fost aplicată „amendă în valoare de 100.000 lei (ca sancțiune principală) și sanctiunea complementară de oprire a funcționării pentru o perioadă de 60 de zile”, conform comunicatului de presă.

Suspendarea activității unui obiectiv. FOTO: IGSU

Suspendarea activității unui obiectiv. FOTO: IGSU

Tot pentru depășirea numărului maxim de utilizatori, la un alt obiectiv din judetul Cluj, care nu se încadrează în criteriile stabilite pentru oprirea funcționării, a fost aplicată amenda de 50.000 lei pentru nerespectarea condițiilor care au stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu și constatarea pierderii valabilității acestui act de autoritate”.

Trei dintre cele patru obiective suspuse controlului funcționează în municipiul Iaşi, al patrulea fiind situat în Bucureşti.

Într-un alt caz în București s-a stabilit depășirea numărul maxim de utilizatori, însă fără atingerea pragului pentru încălcarea gravă a solicitării de securitate la incendiu (până la 10% din numărul maxim stabilit, conform legii). Așadar, a fost aplicată amenda în cuantum de 30.000 lei.

Față de cele enumerate mai sus, IGSU a mai constatat și alte nereguli pe linia securității la incendiu, care au fost sancționate cu 22 de avertismente și 24 de amenzi, în cuantum de 539.500 lei.

De la începutul anului, inspectorii de prevenire au desfășurat, la nivel național, 2.851 de controale la obiective din categoriile: cluburi, baruri, discoteci, unități de alimentație publică, în urma cărora au fost aplicate 11.045 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 5,1 milioane lei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”