Cluj: Absolvenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Iuliu Haţieganu'' au obţinut cele mai bune rezultate la rezidenţiat

Cluj: Absolvenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Iuliu Haţieganu'' au obţinut cele mai bune rezultate la rezidenţiat

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca anunţă că absolvenţii săi au obţinut cele mai bune rezultate la concursul naţional de rezidenţiat, fapt care plasează universitatea clujeană pe primul loc în ţară în topul universităţilor de profil.

"Absolvenţii UMF "Iuliu Haţieganu" Cluj-Napoca au obţinut cele mai bune rezultate la concursul naţional de rezidenţiat. În urma analizării datelor privind rezultatele obţinute de candidaţii la examenul naţional de intrare în rezidenţiat din 21 noiembrie 2021, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca se află pe locul întâi în topul universităţilor de profil, fiind urmată, pe locul al doilea, de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti. Absolvenţii universităţii clujene au obţinut cea mai mare rată de promovare, dar şi cele mai mari punctaje", se arată într-un comunicat transmis, vineri, de UMF Cluj-Napoca.

Conform sursei citate, atât la nivelul promoţiei 2021, cât şi la nivelul absolvenţilor din toţi anii, UMF "Iuliu Haţieganu" înregistrează din nou cea mai mare rată de promovare din întreaga ţară, la toate cele trei domenii.

"Din cei peste 1.600 de candidaţi înscrişi la centrul de examinare din Cluj-Napoca, au promovat: Candidaţi absolvenţi ai promoţiei 2021: Medicină - 97,89%; Medicină Dentară - 95,79%; Farmacie - 94,5%. Candidaţi absolvenţi din toate promoţiile: Medicină - 92,75%; Medicină Dentară - 86,49%; Farmacie - 91,46%", se precizează în comunicat.

De asemenea, absolvenţii UMF Cluj-Napoca au avut şi cele mai bune rezultate la grilele de concurs, ei obţinând cele mai multe punctaje de peste 800, la toate cele trei domenii: Medicină - 45,76%; Medicină dentară - 52,69%; Farmacie - 11,11%.

"Suntem mândri de absolvenţii noştri, care au reuşit să obţină rezultate atât de bune la concursul de rezidenţiat, în ciuda contextului dificil din ultimii doi ani. Îi felicit pe noii noştri colegi rezidenţi, dar şi pe cadrele didactice care i-au pregătit şi i-au îndrumat pe parcursul anilor de studiu", a declarat rectorul UMF Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Dana Buzoianu, citată în comunicat.

La nivel naţional, un număr record de 12.564 de candidaţi au concurat pentru cele 6.311 locuri şi posturi oferite de Ministerul Sănătăţii în cele trei domenii de pregătire: 3.942 de locuri şi posturi pentru domeniul medicină, 1.190 de locuri pentru medicină dentară, 1.087 de locuri pentru farmacie şi un număr de 92 locuri pentru ministerele cu reţea sanitară proprie. Ulterior, numărul locurilor pentru domeniul medicină a fost suplimentat cu 418 locuri în specialităţile deficitare (anestezie şi terapie intensivă, boli infecţioase, radiologie medicală, medicină de familie).
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...