Cluj: Câteva mii de oameni la protest în centrul orașului

Cluj: Câteva mii de oameni la protest în centrul orașului

Câteva mii de persoane au mărșăluit pe străzile Clujului, în jurul miezului nopții, într-un protest spontan împotriva actelor normative privind grațierea și modificarea codurilor penale, adoptate în cursul serii de Guvern.

*LIVE UPDATE Proteste în țară după modificarea Codului Penal. Protestatarii continuă să vină spre Piața Victoriei (FOTO / VIDEO)

Oamenii s-au adunat în centrul municipiu și, ca și zilele anterioare de proteste, au pornit în marș spre periferie, pe un bulevard de legătură cu cartierul Mărăști, blocând o arteră întreagă de circulație cu patru benzi.

Manifestații au scandat lozinci împotriva Guvernului și a partidului de guvernământ, dar și de mobilizare la protest, agitând pancarte și steaguri tricolore. Pe străzi a răsunat: "Ieșiți în stradă nu stați în casă", "Cine nu sare, nu vrea schimbare", "București nu uita, Clujul e de partea ta", "Nu stați la ferestre, haideți la proteste".

Protestul de Cluj a debutat în prima parte a serii, când s-au strâns câteva sute de oameni în centrul orașului, în Piața Unirii, apelul fiind lansat pe o rețea de socializare.

'Alertă! Acesta este un protest spontan. Ne vedem la 18,30 în Piața Unirii. Aparent Guvernul nu a înțeles nimic în urma protestului de Duminică și va încerca să promoveze mâine Ordonanța de Urgență care aduce modificări ale codului penal dedicate tuturor politicienilor condamnați penal sau cercetați. Azi și mâine decidem în ce fel de țară vrem să trăim. Una guvernată de respectul față de legi și statul de drept, sau alta în care cele două nu mai înseamnă nimic. Mâine scapă toți!', se spunea în apelul de pe Facebook.

AGERPRES / (AS — autor: Elena Stanciu, editor: Marius Frățilă, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Nu e bine deloc” / Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii după ce starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit