Cluj: Cetăţeni din India şi SUA, returnaţi din România pentru muncă fără forme legale

Cluj: Cetăţeni din India şi SUA, returnaţi din România pentru muncă fără forme legale

O femeie din SUA şi şase bărbaţi din India vor trebui să părăsească România în termen de 30 de zile, după ce au fost depistaţi că lucrau fără forme legale în judeţul Cluj.

"Poliţiştii de imigrări din Cluj au depistat 7 cetăţeni străini, din India şi SUA, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale pe raza judeţului. Acestora le-a fost revocat dreptul de şedere, iar pe numele lor au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României prin care sunt obligaţi să părăsească ţara în termen de 30 de zile. Totodată, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 70.000 de lei", se arată într-un comunicat trimis, vineri, de IPJ Cluj.

Potrivit sursei citate, poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări Cluj au desfăşurat, în săptămâna în curs, acţiuni proprii şi în cooperare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj pentru combaterea şederii ilegale şi a muncii fără forme legale a cetăţenilor străini.

"Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse au fost identificaţi în situaţii ilegale 7 cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 30 şi 43 ani, 6 bărbaţi din India şi o femeie din S.U.A.. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că cetăţenii indieni aveau permise de şedere în scop de angajare în muncă la alte societăţi comerciale, însă desfăşurau activităţi lucrative la o societate din domeniul confecţiilor metalice de pe raza judeţului Cluj, fără ca aceasta să obţină în prealabil un aviz de angajare pentru cetăţenii străini. De asemenea, cetăţeana americană, posesoarea unui permis de şedere în scop de activităţi comerciale, a fost depistată la lucru fără forme legale", se mai arată în comunicat.

Faţă de reprezentanţii societăţilor comerciale au fost aplicate amenzi în valoare de 70.000 de lei, în conformitate cu prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României. AGERPRES/ (AS-Marius Septimiu Avram, editor: Antonia Niţă, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria