Cluj: DIICOT a destructurat două grupuri care comercializau droguri

Cluj: DIICOT a destructurat două grupuri care comercializau droguri

Procurorii DIICOT au destructurat două grupuri specializate în traficul de substanţe psihoactive, care acţionau în judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud.

"La data de 02.07.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Bistriţa-Năsăud au efectuat un număr de 27 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Bistriţa-Năsăud şi Cluj, într-o cauză vizând destructurarea a două grupuri infracţionale organizate, specializate în săvârşirea infracţiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive", se arată într-un comunicat trimis, vineri, de DIICOT.

Potrivit sursei citate, în cauză s-a reţinut faptul că, în cursul lunii februarie 2021, s-au constituit două grupuri infracţionale organizate ce au desfăşurat activităţi de comercializare de substanţe psihoactive, către consumatori de pe raza judeţelor Bistriţa-Năsăud şi Cluj.

"În urma percheziţiilor, au fost ridicate 426 de grame de substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv, 26 de grame de canabis, 16 pastile cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, dispozitive de mărunţit, cântare de înaltă precizie, precum şi sumele de 23.000 de euro şi 8.000 de lei. La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 18 persoane", se mai arată în comunicat.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul BCCO Cluj, BCCO Mureş, IPJ Bistriţa-Năsăud, SAS Bistriţa-Năsăud, SAS Sibiu şi Brigăzii Mobile de Jandarmi Mureş. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...