Cluj: Filmul ''Familia mea fericită'' a câștigat marele premiu al TIFF

Cluj: Filmul ''Familia mea fericită'' a câștigat marele premiu al TIFF

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) și-a desemnat, sâmbătă seară, câștigătorii, Trofeul Transilvania, în valoare de 15.000 de euro, fiind obținut de filmul ''Familia mea fericită''.

Sursa foto: TIFF / Facebook

''Trofeul Transilvania, în valoare de 15.000 de euro, oferit de Staropramen, i-a fost acordat lungmetrajului 'Familia mea fericită'/ 'My Happy Family', povestea georgiană regizată de Nana Ekvtimishvili și Simon Gross. Imaginea filmului este semnată de Tudor Panduru, prezent la eveniment'', se arată într-un comunicat transmis duminică de organizatorii TIFF.

Premiul pentru cea mai bună regie, în valoare de 5.000 de euro, i-a revenit lui Guđmundur Arnar Guđmundsson, pentru filmul Piatră pe inimă/ Heartstone, film care a obținut și Premiul Publicului.

Sursa foto: TIFF / Facebook

''Marele invitat al acestei ediții, Alain Delon, și-a făcut intrarea în aplauzele îndelungi ale invitaților prezenți la gală. Premiul pentru întreaga carieră i-a fost înmânat legendarului actor francez de către Oana Pellea. Actorul s-a declarat emoționat de primirea extrem de entuziastă de la Cluj și a declarat pe scenă că a avut norocul să aibă 'cea mai frumoasă meserie din lume'. Memorabil a fost momentul în care actorul a îngenuncheat în fața unei fetițe care i-a dăruit un buchet de flori, îmbrățișând-o și sfătuind-o ca, atunci când va crește, să aleagă actoria. La rândul ei, una dintre frumusețile marelui ecran de dinainte de 1989 a fost celebrată la TIFF. Prezentă pentru prima dată la festival, Violeta Andrei a fost distinsă cu Premiul pentru întreaga carieră (...) Tora Vasilescu a strălucit pe scenă și a fost onorată cu Premiul de Excelență'', se mai arată în comunicat.

Ediția a 16-a a TIFF s-a desfășurat la Cluj-Napoca, în perioada 2-11 iunie.

AGERPRES / (A — autor: Marius Septimiu Avram, editor: Marius Frățilă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu