Cluj: Grup infracțional specializat în operațiuni financiare frauduloase destructurat de DIICOT

Cluj: Grup infracțional specializat în operațiuni financiare frauduloase destructurat de DIICOT

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Cluj și Mureș și cei de la Direcția Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj, au destructurat un grup infracțional specializat în operațiuni financiare frauduloase.

Potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES, trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

"La data de 5 octombrie a.c., polițiștii structurilor de combatere a criminalității organizate din Cluj și Mureș și cei de la Direcția Operațiuni Speciale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. — S.T. Cluj au efectuat 4 percheziții domiciliare la persoane bănuite de constituire de grup infracțional organizat, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces neautorizat într-un sistem informatic și fraudă informatică', se arată în comunicat.

Totodată, au fost puse în executare 17 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul parchetului pentru audieri.

Din cercetări a reieșit că, pentru realizarea activității infracționale, în luna decembrie 2016 membrii grupării ar fi convins mai multe persoane cu situație materială precară să-și deschidă conturi la o bancă.

Ulterior, în perioada ianuarie 2017 până în prezent, cei în cauză ar fi cauzat un prejudiciu total de peste 72.000 de lei, reușind să retragă simultan bani, din același cont.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate sisteme informatice și alte bunuri cu valoare probatorie.

Cei trei bărbați bănuiți de comiterea faptelor, de 33 și 34 de ani, din Cluj și Mureș, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de vineri să fie prezentați magistraților pentru dispunerea măsurilor preventive. La acțiuni au participat și jandarmi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...