Cluj: O biserică din 1820, monument istoric, a ars în totalitate

Cluj: O biserică din 1820, monument istoric, a ars în totalitate

Biserica ortodoxă din localitatea clujeană Făurnei, care datează din 1820, monument istoric, a fost distrusă în totalitate în noaptea de vineri spre sâmbătă, în urma unui incendiu.

Incendiul a fost stins după patru ore, pompierii intervenind cu trei autospeciale, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş.

"E o biserică din satul Făureni, comuna Vultureni, care a fost distrusă în totalitate. Este o biserică monument istoric, din anul 1820. Se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui coş de fum care nu a fost izolat corespunzător", a mai spus Andrei Biriş, adăugând că nicio persoană nu a fost rănită. AGERPRES/(A/ AS - autor: Marius Septimiu Avram, editor: Cristina Tatu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...