Cluj: O delegaţie a UEFA a verificat Cluj Arena pentru Campionatul European de Fotbal U21 din 2023

Cluj: O delegaţie a UEFA a verificat Cluj Arena pentru Campionatul European de Fotbal U21 din 2023

O delegaţie a UEFA a verificat stadionul Cluj Arena, hotelurile şi bazele de antrenament clujene, în vederea găzduirii ediţiei din 2023 a Campionatului European de Fotbal U21.

"O delegaţie a U.E.F.A. (Union of European Football Associations) a vizitat recent Cluj Arena în vederea verificării condiţiilor oferite pentru desfăşurarea viitorului Campionat European de Fotbal U21. Acesta va avea loc în vara anului 2023 în România şi Georgia şi va reuni 16 echipe participante, inclusiv formaţiile reprezentative ale ţărilor gazdă. (...) Prezenţi la Cluj, delegaţii U.E.F.A. au analizat stadionul, hotelurile şi bazele de antrenament care ar putea fi folosite pentru turneu. Totodată, aceştia au urmărit şi alocarea spaţiilor din interiorul arenei, conform ghidului U.E.F.A. La finalul vizitei, concluziile reprezentanţilor U.E.F.A. au fost unele extrem de favorabile", se arată într-un comunicat trimis, vineri, de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj.

Cluj Arena a fost nominalizat, alături de stadionul "Constantin Rădulescu", tot din Cluj-Napoca, şi de alte două stadioane din Bucureşti, să găzduiască mai multe partide din grupele campionatului european.

"E un prim test pe care l-am trecut cu succes în perspectiva găzduirii acestui important campionat european. Atât experienţa dobândită deja prin organizarea cu succes a numeroase evenimente majore cât şi investiţiile făcute constant îşi spun cuvântul. Suntem mai mult decât pregătiţi pentru a găzdui la Cluj un nou regal fotbalistic. Dispunem, fără îndoială, de dotările şi facilităţile necesare derulării în cele mai bune condiţii a competiţiilor sportive de la cel mai înalt nivel", a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Potrivit sursei citate, Campionatul European de Fotbal U21 se adaugă altor importante competiţii sportive derulate pe Cluj Arena, respectiv Campionatul European de Atletism pe Echipe, Campionatul Balcanic de Atletism pentru Seniori, Campionatul Balcanic de Atletism pentru Juniori 1, Campionatele Internaţionale de Atletism ale României "Iolanda Balaş Soter", Campionatul Naţional de Atletism, Maratonul Internaţional Cluj-Napoca, meciuri ale echipei naţionale cu reprezentativele din Spania, Chile, Danemarca, Muntenegru. AGERPRES / (AS - autor: Marius Septimiu Avram, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu) 

 

Sursa foto: Consiliul Judetean Cluj/Facebook.com

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

2 Zguduitor articol...

3 VIDEO Priviți cum au „evaporat” ucrainenii o armă rară a rușilor

4 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

5 De citit...