Cluj: Primarul din Beliș, reținut pentru fapte ilegale la regimul silvic (surse)

Cluj: Primarul din Beliș, reținut pentru fapte ilegale la regimul silvic (surse)

Primarul comunei Beliș, Viorel Matiș (PSD), a fost reținut de polițiștii clujeni, fiind suspectat de comiterea unor fapte ilegale la regimul silvic în vremea când era lucrător silvic, au declarat, marți, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Polițiști din IPJ Cluj au reținut, în urma unor percheziții făcute în opt locuri, trei bărbați bănuiți de fapte ilegale la regimul silvic, fapte prin care s-ar fi creat un prejudiciu de 250.000 de euro.

"Polițiștii din cadrul IPJ Cluj au reținut, în urma unor percheziții realizate în 8 locații de pe raza județului Cluj, trei bărbați bănuiți de fapte ilegale la regimul silvic. Luni, au fost efectuate percheziții în locații din municipiul Cluj-Napoca, orașul Huedin și comunele Beliș, Poieni și Mărișel, fiind descoperite și ridicate bunuri și înscrisuri care servesc ca probe în dosarul penal și au fost sechestrate obiecte și diverse sume de bani. În cauză au fost extinse cercetările față de trei bărbați, în vârstă de 50, 40 și 59 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, comuna Beliș, respectiv comuna Poieni, județul Cluj, care la data săvârșirii faptelor îndeplineau atribuții de lucrători silvici, aceștia fiind reținuți pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la infracțiunea de tăiere ilegală de arbori din fondul forestier național, furt de arbori din fondul forestier național și fals intelectual', se arată într-un comunicat transmis, marți, de IPJ Cluj.

Potrivit IPJ Cluj, până acum valoarea estimată a prejudiciului se ridică la 250.000 de euro.

AGERPRES/ (AS—autor: Marius Septimiu Avram. editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”