Cluj: Şase persoane reţinute, zeci de mii de euro, ceasuri şi un pistol, confiscate într-un caz de proxenetism

Cluj: Şase persoane reţinute, zeci de mii de euro, ceasuri şi un pistol, confiscate într-un caz de proxenetism

Şase persoane au fost reţinute şi zeci de mii de euro, lire sterline şi lei, precum şi ceasuri de lux, un pistol airsoft, o macetă şi alte obiecte au fost confiscate de poliţişti în urma descinderilor făcute într-un caz internaţional de proxenetism şi camătă.

"În urma celor 14 percheziţii efectuate ieri, de către poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate, în judeţele Cluj şi Vâlcea, anchetatorii au ridicat 28.020 de euro, 11.130 de lei, 6.025 de lire sterline, 100 de franci elveţieni şi 4 ceasuri de lux. De asemenea, au fost indisponibilizate 31 de telefoane mobile, 13 cartele SIM, 13 laptop-uri, 38 memory stick-uri, 30 de carduri bancare, o macetă, un pistol tip airsoft, 7 chei auto, dar şi mai multe înscrisuri. Totodată, faţă de 6 persoane a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 7 mai, să fie prezentate instanţei cu propuneri procedurale", se arată într-un comunicat trimis, joi, de IPJ Cluj.

Poliţiştii clujeni au descins, miercuri, la domiciliile mai multor persoane din Cluj-Napoca, Dej, Gherla şi Râmnicu Vâlcea, fiind efectuate percheziţii într-un caz de proxenetism în state europene şi camătă.

"Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi specialişti criminalişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, au investigat activitatea infracţională a unor bărbaţi, bănuiţi de proxenetism şi camătă. La data de 6 mai a.c., au fost efectuate 14 percheziţii domiciliare în localităţile Cluj-Napoca, Dej, Gherla şi Râmnicu Vâlcea, într-un dosar penal întocmit pentru comiterea infracţiunilor de proxenetism şi camătă. Din cercetări a reieşit faptul că 5 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani, ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe femei, din municipiile Cluj-Napoca şi Dej, în mai multe state europene, printre care Austria şi Elveţia", se arată în comunicatul de miercuri al IPJ Cluj.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2016-2020, bărbaţii ar fi obţinut sume mari de bani, aproximativ 1.000.000 euro, aceştia fiind trimişi în România, prin intermediul unor terţe persoane sau prin servicii de transfer de bani la distanţă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…