Clujenii îşi iau rămas bun de la Doina Cornea; sicriul a fost depus în Catedrala Greco-Catolică

Clujenii îşi iau rămas bun de la Doina Cornea; sicriul a fost depus în Catedrala Greco-Catolică

Cei care au dorit să aducă un ultim omagiu disidentei anticomuniste Doina Cornea au venit să se reculeagă, duminică, în Catedrala Greco-Catolică din Cluj-Napoca, unde sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus, la ora 15,00, în Aula "Cardinal Iuliu Hossu".

De la ora 17,30, episcopul de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, va oficia un parastas de pomenire împreună cu un grup de preoţi.

Oamenii au venit duminică în catedrala greco-catolică dedicată "Martirilor şi Mărturisitorilor secolului al XX-lea" şi au depus flori la catafalcul Doinei Cornea, făcând scurte opriri pentru rugăciuni.

Pe unul dintre pereţii capelei sunt proiectate fotografii cu Doina Cornea, dintre care unele alături de personalităţi ale istoriei României, precum regele Mihai I sau Corneliu Coposu, sau în care este înfăţişată împreună cu familia sa. Sicriul va rămâne în capela Catedralei Greco-Catolice din Piaţa Cipariu până la ora 21,00.

De asemenea, clopotele bisericilor de pe teritoriul Eparhiei de Cluj-Gherla vor răsuna zilnic, timp de trei zile, la prânz, în memoria sa.

Înmormântarea va avea loc luni, 7 mai. În cursul dimineţii, între orele 09,00 - 14,30, sicriul va fi expus în Foaierul Colegiului Academic din Cluj (Casa Universitarilor), la ora 12,30 urmând să înceapă slujba religioasă.

La ora 14,30 cortegiul funerar va porni spre Cimitirul Central unde va avea loc înhumarea, la ora 15,00.

Disidenta anticomunistă Doina Cornea a murit, în cursul nopţii de joi spre vineri , la vârsta de 88 de ani. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bărbat de căcat ce ești / Jigodie ordinară, mort după putere și bani”

2 Mare dreptate are omul ăsta, în tot ce spune...

3 VIDEO Foarte interesanta ieșire la rampă a șefului spionajului militar ucrainean

4 De citit...

5 Surprinzătoarea schimbare de orientare și ton a NATO față de războiul din Ucraina