CM 2022: Olanda a renunţat să mai poarte banderola „OneLove”

CM 2022: Olanda a renunţat să mai poarte banderola „OneLove”

Federaţia olandeză de fotbal (KNVB) a confirmat luni că Virgil van Dijk, căpitanul selecţionatei Ţărilor de Jos, nu va purta banderola curcubeu (OneLove) în prima partidă cu Senegalul de la Cupa Mondială 2022, după ce FIFA a anunţat oficial că acest act va fi sancţionat cu un cartonaş galben, transmite EFE.

Foto KNVB

„Regretăm profund că nu a fost posibil să ajungem împreună la o soluţie rezonabilă. Susţinem mesajul «OneLove» şi vom continua să-l răspândim, dar prioritatea noastră numărul unu în Cupa Mondială este să câştigăm jocurile. Nu vrem ca din acest motiv căpitanul nostru să înceapă jocul cu un cartonaş galben. Prin urmare, cu mare regret, a trebuit să decidem să renunţăm la planul nostru”, se arată într-un comunicat al KNVB.

Căpitanii selecţionatelor Angliei, Ţării Galilor, Belgiei, Olandei, Elveţiei, Germaniei şi Danemarcei au anunţat apoi într-un comunicat comun că nu vor purta banderola „OneLove” pentru a nu risca primirea unui cartonaş galben din startul meciului.

Conform regulilor FIFA, echipamentul nu trebuie să includă niciun slogan, declaraţii politice, religioase sau personale sau imagini, iar în timpul turneelor finale FIFA, căpitanul fiecărei echipe „trebuie să poarte banderola de căpitan furnizată de FIFA”.

KNVB se aştepta la o amendă din partea FIFA pentru purtarea banderolei OneLove şi nu se aştepta la o sancţiune cu efecte în teren: „Acest lucru este împotriva spiritului sportului nostru, care conectează milioane de oameni. Împreună cu celelalte ţări implicate, vom analiza de manieră critică relaţia noastră cu FIFA în perioada următoare”.

KNVB a reamintit că pe 19 septembrie, grupul de lucru UEFA, din care face parte ca federaţie, a cerut FIFA să accepte banderola „One Love” pe braţul căpitanilor de echipe. Anglia, Ţara Galilor, Belgia, Elveţia, Germania şi Danemarca s-au alăturat iniţiativei.

Olanda joacă luni cu Senegalul în al doilea meci din Grupa A a CM 2022 din Qatar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…