CMR se delimitează de afirmațiile privind presupuse etiologii ale SHU; nu fac decât să creeze panică

CMR se delimitează de afirmațiile privind presupuse etiologii ale SHU; nu fac decât să creeze panică

Colegiul Medicilor din România se delimitează de afirmațiile apărute în mediile de informare și pe rețele virtuale în legătură cu presupuse etiologii ale sindromului hemolitic-uremic și consideră că acestea nu fac decât să creeze panică și neîncredere în profesioniști și instituții.

"Colegiul Medicilor din România constată că, pe lângă situația patologică și epidemiologică încă incomplet diagnosticată din motive științifice obiective, apar tot mai frecvent, în mediile de informare și pe rețelele virtuale, afirmații ale unor persoane — medici și ne-medici — în legătură cu presupuse etiologii ale sindromului hemolitic-uremic, aflate în absolut vid științific. Colegiul Medicilor din România se delimitează total și cu fermitate de acest tip de abordare, totalmente neconstructiv și care, în opinia noastră, nu face decât rău, sădind o nejustificată îndoială și neîncredere în eforturile celor care au datoria de a elucida cauzele, de a preveni răspândirea și de a trata copiii bolnavi", se arată într-un comunicat al CMR transmis vineri AGERPRES.

Conform sursei citate, orice afirmație în legătură cu un fenomen biologic, așa cum este boala, în legătură cu factorii cauzali, cu prognosticul individual și colectiv, cu posibilitatea răspândirii necontrolate a unei epidemii, din simpla dorință de afirmare a celui care spune aceste lucruri, nu face decât să creeze panică și neîncredere în profesioniști și instituții.

"Avem încredere deplină că cei care, prin natura profesiei și a funcției lor sunt obligați să prevină, să diagnosticheze și să trateze aceste fenomene patologice, cu impact mediatic uriaș, o vor face și că atunci când vor finaliza acțiunea lor vom fi cu toții înștiințați și vom constata dacă au existat neconformități, erori și greșeli medicale, față de care vom lua măsurile cuvenite", subliniază Colegiul Medicilor din România.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria