CNA a amendat Antena 1, Naşul TV şi Digi Sport 1

CNA a amendat Antena 1, Naşul TV şi Digi Sport 1

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat marţi posturile de televiziune Antena 1 cu 60.000 de lei, Naşul TV cu 20.000 de lei şi Digi Sport 1 cu 10.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legislaţiei audiovizualului în ceea ce priveşte protecţia minorilor.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, CNA a analizat o serie de rapoarte de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate ca urmare a sesizărilor primite pentru emisiuni difuzate de posturi centrale de televiziune în perioada octombrie - decembrie 2018.

Astfel CNA a aplicat amenda de 60.000 de lei postului Antena 1 pentru ediţii ale emisiunii "Insula iubirii" difuzate începând cu ora 20,00 (din 17, 23 septembrie, 01, 08, 14, 21 octombrie şi 02 decembrie 2018).

CNA a amendat cu 20.000 de lei postul Naşul TV pentru ediţia din data de 24 octombrie 2018 a emisiunii "Nu renunţa!" şi cu 10.000 de lei postului Digi Sport 1, pentru că pe 1 decembrie 2018, interval orar 20,00-22,00, a meciului de fotbal FC Viitorul-Dinamo Bucureşti, au fost afişate sigle ale unor firme din domeniul jocurilor de noroc.

Membrii CNA au mai decis sancţionarea cu somaţie publică postului Look Plus pentru emisiunea "Confidenţii" din data de 26 decembrie 2018.

Ca urmare a modului în care a fost reflectat în emisiuni de ştiri, difuzate în perioada 28 ianuarie - 10 februarie, un caz petrecut la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, Consiliul a decis sancţionarea posturilor de televiziune Antena 3, Digi 24 şi Realitatea TV, amendate cu câte 5.000 de lei, iar TV Sud din Târgu Jiu a primit somaţie publică pentru încălcarea prevederilor din Codul audiovizualului privind informarea corectă a publicului.

De asemenea, pentru încălcarea aceloraşi prevederi din Cod, a mai fost sancţionat cu somaţie publică postul de televiziune România TV la difuzarea, în cadrul emisiunilor informative din data de 26 ianuarie, a unei ştiri conform căreia interpreta de muzică uşoară, Corina Chiriac, ar fi ajuns la spital cu mai multe coaste rupte.

În aceeaşi şedinţă publică, membrii CNA au analizat rapoartele de monitorizare privind emisiuni difuzate de posturi centrale de radio şi au hotărât să sancţioneze cu somaţie publică Gold FM pentru că la difuzarea ediţiilor emisiunii "Cronica Cârcotaşilor" din zilele de 18 şi 19 octombrie 2018 nu s-au respectat dispoziţiile Codului de reglementare a conţinutului audiovizual care spune că nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 - 23,00 producţii care prezintă: scene de sex, limbaj sau comportament trivial, vulgar sau obscen şi prevederea conform căreia moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă.

De asemenea, Radio Guerrilla a primit somaţie de la CNA pentru încălcarea Codului audiovizual privind difuzarea unor producţii care au avut conţinut obscen în emisiunea "Guerrilla Hub" din data de 17 decembrie 2018. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu