CNA a decis să suspende pentru 10 minute emisia Antenei 1 din cauza derapajelor în cazul gemenilor căzuți de la etajul 10

CNA a decis să suspende pentru 10 minute emisia Antenei 1 din cauza derapajelor în cazul gemenilor căzuți de la etajul 10

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat joi postul Antena 1 cu suspendarea emisiei timp de 10 minute, între orele 19,00 şi 19,10, din cauza încălcării legislaţiei audiovizuale în cazul celor doi gemeni care au decedat după ce au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploieşti, transmite Agerpres.

Sancțiunea a fost provocată de modul în care a fost acoperit subiectul la emisiunea ”Acces direct”.

Ca urmare a autosesizării şi a sesizărilor primite, membrii CNA au analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate pentru şapte ediţii ale emisiunii „Acces direct”, difuzate în perioada 6-14 septembrie, urmărind modul în care radiodifuzorul a reflectat cazul celor doi gemeni decedaţi după ce au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploieşti.

„Constatând încălcarea dispoziţiilor art. 3 alin. (2) şi art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi nerespectarea prevederilor art. 17 alin. (1) şi art. 32 alin. (1), (2) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual şi ţinând cont de gravitatea faptei, de audienţa înregistrată şi de sancţiunile primite anterior, pe o perioadă de cel mult un an (conform art. 144 alin. (3) din Codul audiovizualului), CNA a decis sancţionarea postului Antena 1 cu obligaţia de a difuza timp de 10 minute, între orele 19,00 şi 19,10, numai textul deciziei de sancţionare”, precizează CNA.

De asemenea, CNA a decis sancţionarea postului Antena 1 cu amendă de 10.000 de lei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...