CNA: Folosirea cuvintelor ''Steaua'', ''steliştii'' - o informare incorectă; se pot folosi cu referire la Clubul Sportiv al Armatei

CNA: Folosirea cuvintelor ''Steaua'', ''steliştii'' - o informare incorectă; se pot folosi cu referire la Clubul Sportiv al Armatei

Folosirea cuvintelor "Steaua", "steliştii" în emisiunile sportive reprezintă o informare incorectă, cuvintele putând fi utilizate doar în ceea ce priveşte Clubul Sportiv al Armatei, au transmis, marţi, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului, într-un punct de vedere adresat Asociaţiei Salvaţi Steaua.

Punctul de vedere face referire la o decizie a Curţii de Apel Bucureşti prin care sancţiunea aplicată de CNA postului Pro TV pentru folosirea cuvintelor "Steaua", "steliştii" în emisiunile sportive reprezintă o informare incorectă, având în vedere deciziile instanţelor de judecată de a nu se mai folosi "Steaua" cu privire la Clubul Sportiv FCSB. "Cuvântul 'Steaua' se poate folosi doar în ceea ce priveşte Clubul Sportiv al Armatei, CS Steaua", preciza instanţa.

"Perfect, şi dacă este vorba despre o practică a Consiliului, deja intrată în vigoare, de ce a trebuit să mai intre şi acest răspuns pe ordinea de zi şi să nu plece direct? Mai ales că facem referire la o practică a Consiliului şi la o decizia a Înaltei Curţi? Atât. Strict ca procedură", a întrebat Monica Gubernat, fost preşedinte al CNA.

Dorina Rusu, membru CNA, a arătat că decizia în cauză aparţine instanţei, dar CNA se pronunţă după difuzarea oricărui material de presă audiovizuală.

"Pe de altă parte, trebuie să spunem că noi nu putem să dăm nişte directive, să spunem cine şi ce să folosească. Este o decizie a instanţei, dar noi, CNA, întotdeauna ne pronunţăm numai după difuzare, deci nu putem să zicem 'de acum puteţi să folosiţi un termen sau altul şi noi nu vă vom sancţiona'. Nu aşa funcţionează CNA. E decizia lor. Eu sunt de acord cu punctul lor de vedere că în diverse contexte ar putea să fie folosit (cuvântul 'Steaua' n.r.) fără să fie sancţionabil. Dar noi nu putem să spunem aşa, să dăm noi o directivă, că 'Gata, de mâine, pentru că cereţi, se poate folosi Steaua'. E o decizie a lor, că ei vorbesc despre libertate de exprimare în punctul ăsta de vedere şi e decizia lor să folosească sau nu şi apoi, noi, în funcţie de ce se întâmplă, o să decidem. Nu cred că este cazul să facem noi mai mult de atât. Dar argumentele lor mie mi se par valabile, sinceră să fiu, numai că nu e cazul să ne exprimăm noi mai mult decât am făcut-o şi o vom face în limitele legii", a spus Dorina Rusu.

Punctul de vedere al CNA a fost adoptat cu un vot împotrivă exprimat de Monica Gubernat.

"Eu sunt împotrivă. Şi nu pe formularea punctului de vedere juridic, ci al apariţiei acestui punct de vedere pe ordinea de zi", a precizat Gubernat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

3 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

4 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

5 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…