CNA: Pro TV, obligat să acorde drept la replică lui Sevil Shhaideh

CNA: Pro TV, obligat să acorde drept la replică lui Sevil Shhaideh

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de marţi, să emită o decizie privind obligarea postului Pro TV de a acorda un drept la replică fostului vicepremier Sevil Shhaideh.

Potrivit unui comunicat al CNA, forul audiovizual a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate ca urmare a reclamaţiilor primite şi a luat această hotărâre deoarece ştirea cu titlul "Experţi: Afacerea Belina, ilegală" difuzată în cadrul Ştirilor Pro TV pe 18 ianuarie a fost difuzată cu încălcarea unor dispoziţii din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, conform cărora radiodifuzorii trebuie să evite să aducă atingere dreptului la un proces echitabil ori interesului legitim al oricăreia dintre părţile unor cauze aflate pe rol în justiţie sau în curs de cercetare, prin comentariile şi luările de poziţie proprii sau ale invitaţilor, inclusiv ale avocaţilor părţilor.

Tot marţi, CNA a decis să emită o decizie privind intrarea în legalitate pentru spotul publicitar aferent campaniei de promovare a produsului Fortifikat Forte, difuzat de posturi de televiziune în perioada 29 septembrie - 29 octombrie 2017.

Spotul conţine sintagma "Cea mai mare concentraţie de fosfolipide esenţiale din România" şi a fost difuzat cu încălcarea unor prevederi din Codul audiovizualului, conform cărora "este interzisă publicitatea care nu este conformă cu dispoziţiile legale", se mai arată în comunicat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

2 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

3 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public

4 Așa o fi?

5 Zvonuri...