CNAIR: A fost finalizat procesul de verificare a tuturor șuruburilor parapetului de pe podul de la Brăila

CNAIR: A fost finalizat procesul de verificare a tuturor șuruburilor parapetului de pe podul de la Brăila

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a fost finalizat procesul de verificare a tuturor șuruburilor parapetului de siguranță de pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila.

Toate șuruburile au fost verificate FOTO Facebook CNAIR

"Astăzi a fost finalizat procesul de verificare a tuturor şuruburilor parapetului de siguranţă de pe Podul Suspendat peste Dunăre de la Brăila (calea 1 şi calea 2). Din totalul de 100.000 de şuruburi, au fost slăbite un număr de 401, ceea ce înseamnă aproximativ 0,4% din totalul acestor elemente", conform informaţiilor de pe pagina de Facebook a CNAIR, citată de Agerpres.

Verificările au fost făcute în condiţiile în care, săptămâna aceasta, în mediul online au apărut imagini video surprinse de localnici, în care se observă cum mai multe şuruburi din parapetul montat pe Podul Suspendat peste Dunăre sunt slăbite şi ies fără niciun efort.

Podul peste Dunăre de la Brăila - cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România, al treilea ca dimensiune din Europa şi ultimul pod peste Dunăre înainte de vărsarea în Marea Neagră - a fost inaugurat pe 6 iulie 2023.

Valoarea iniţială a proiectului a fost de 1,996 miliarde de lei, fără TVA, fonduri externe nerambursabile, iar constructorul este Asocierea Astaldi S.P.A. - IHI Infrastructure System Co. Ltd.

Probleme la Golden Gate de România. Noul pod peste Dunăre se deșurubează: „Tot podul așa este. Nimic nu-i strâns aici“

Inaugurat în urmă cu o lună jumătate, podul peste Dunăre de la Brăila, Golden Gate de România se deșurubează. Într-o filmare apărută pe internet, în urmă cu 3 zile, se vede cum șuruburile care susțin parapetele de pe margine sunt puse de formă, iar altele sunt slăbite, încât se deșurubează imediat.

Locuitorii din Brăila au observat că șuruburile care susțin parapetele de pe marginea podului sunt puse de formă. Imaginile au devenit virale în mediul online.

„Ce ai făcut, mă, nene, mă? Aoleu, altul! Tot podul așa este. Câte un șurub, și ăla nepus. Totul, nimic nu-i strâns aici la pod. Gaură. Ia uite, aici iese șurubul. Aici nu are. Ăsta iese, ăsta iese...”, spun oamenii. Reprezentanții CNAIR spun că este vorba de neglijență și nu există niciun risc ca podul să se prăbușească.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat