CNAIR: Nouă drumuri naționale afectate de căderile de zăpadă; tot personalul este implicat în activitatea de deszăpezire

CNAIR: Nouă drumuri naționale afectate de căderile de zăpadă; tot personalul este implicat în activitatea de deszăpezire

Tot personalul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) este implicat în activitatea de deszăpezire pe cele nouă drumuri naționale afectate de căderile de zăpadă din perioada 19 - 21 aprilie, a anunțat, miercuri, CNAIR.

Zonele afectate sunt: DN 66 (defileul Jiului), DN 67C (Rânca), DN 7A (Voineasa-Obârșia Lotrului), DN 1A (Cheia), DN 58 (Anina), DN 10 (Întorsura Buzăului — Siriu), DN 73 (Rucăr-Bran), DN 11 (pasul Oituz), DN 17 (pasul Tihuța în zona Câmpulung Moldovenesc).

Potrivit sursei citate, în aceste zone se acționează cu 200 autoutilaje proprii și cu 60 autoutilaje închiriate, în special în zonele administrate de DRDP Iași și DRDP Brașov.

"CNAIR SA a luat măsuri de dislocare a autoutilajelor proprii din zonele de șes, în zonele de deal și munte, în urma avertizărilor meteorologice emise de către Administrația Națională de Meteorologie. Tot personalul propriu este implicat în acest moment în activitatea de deszăpezire până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice. Cele 53.800 de tone de sare și 1.000 tone de clorura de calciu, aflate în stoc, sunt suficiente pentru asigurarea circulației pe autostrăzile și drumurile naționale afectate de căderile de zăpadă din perioada 19 aprilie — 21 aprilie 2017", se arată într-un comunicat al CNAIR remis miercuri AGERPRES.

CNAIR SA, împreună cu Direcția Rutieră din cadrul IGPR, solicită participanților la trafic care tranzitează în special traseele de drum situate în zonele montane înalte, pasuri, trecători, afectate de actualele fenomene meteorologice specifice iernii, să își echipeze corespunzător autovehiculele (anvelope de iarnă, lanțuri antiderapante, combustibil, pături, săculeț cu material antiderapant, mâncare, apa, etc).

Informații suplimentare privind starea rețelei de autostrăzi și drumuri naționale de la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, 021/264.33.33, 021/264.33.34, TEL VERDE 0800.80.9360, sau de pe pagina de web a CNAIR SA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”