CNAIR recomandă şoferilor să circule prudent în zonele montane în perioada Codului galben de ninsori

CNAIR recomandă şoferilor să circule prudent în zonele montane în perioada Codului galben de ninsori

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cere conducătorilor auto să circule prudent în zonele montane în perioada Codului galben de ninsori abundente şi să adapteze viteza la condiţiile din trafic, menţionează compania într-un comunicat remis miercuri de instituţie.

De asemenea, CNAIR recomandă şoferilor să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod galben pentru perioada 6 ianuarie, ora 18:00 - 7 ianuarie, ora 10:00, care vizează ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi viscol în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, la peste 1.400 de metri altitudine, pe raza judeţelor Caraş - Severin, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Braşov, Sibiu, Alba şi Hunedoara.

"Toate direcţiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate şi vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă", se precizează în comunicatul CNAIR.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau de pe site-ul companiei, http://www.cnadnr.ro , dar şi de pe paginile de Facebook şi Twitter ale CNAIR, potrivit comunicatului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...