CNAIR: Reparaţiile la Podurile Borcea şi Cernavodă se desfăşoară inclusiv noaptea şi în weekend

CNAIR: Reparaţiile la Podurile Borcea şi Cernavodă se desfăşoară inclusiv noaptea şi în weekend

Reparaţiile la Podurile Borcea şi Cernavodă se desfăşoară inclusiv noaptea şi în weekend, iar lucrările sunt în grafic şi se derulează în baza proiectului Louis Berger, pus la dispoziţia antreprenorilor, în caietul de sarcini, la momentul licitaţiei, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii printr-o postare pe pagina sa de Facebook .


"Acest proiect reflectă caracteristicile reale ale podurilor de la Cernavodă şi Borcea, care în perioada construcţiei propriu-zise au suferit modificări faţă de planurile iniţiale. Antreprenorul are expert tehnic de poduri şi 2 firme de proiectare poduri, care se află permanent în şantier.(...) Reparaţia celor două poduri a început simultan, pentru ca lucrările pe întregul tronson să dureze doar doi ani şi nu patru ani, cât ar fi durat, dacă erau începute pe rând. La această dată lucrările sunt în grafic", precizează CNAIR.

Lucrările executate în prezent la Podul Cernavodă vizează, la Calea 2: parapete de siguranţă H4b conform normativului AND 593/2013; parapete pietonal nou, zincat; rosturi de dilataţie noi; dale de trotuar şi cale pe trotuarul pietonal.

În primăvară vor incepe lucrările la calea 1, subliniază reprezentanţii companiei.

La Podul Borcea lucrările se desfăşoară în prezent pe calea 1, respectiv: beton de pantă nou pe viaductul de acces Feteşti, hidroizolaţie (iniţial podul nu a avut hidroizolaţie, ceea ce adus la sporirea degradărilor); grinda de parapet nou pe partea dreaptă; sistem rutier nou viaduct de acces Feteşi şi pod principal metalic, parapete de siguranţă H4b (cf. AND 593/2013) pe viaductul de acces Feteşti. Lucările vor continua în primăvară.AGERPRES/((AS-editor: Nicoleta Gherasi, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...