CNAIR: Șoferii care au primit o foaie cu nume și adresă să ignore documentul

CNAIR: Șoferii care au primit o foaie cu nume și adresă să ignore documentul

Utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi care au primit plicuri ce conțineau o pagină privind numele și adresa în loc de procese verbale de constatare a contravenției pentru circulația fără rovinietă trebuie să ignore documentul primit, se arată într-un comunicat de presă al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) remis, joi, AGERPRES.

"Utilizatorii care au primit, în perioada 20 — 23 februarie, plicuri care în loc să conțină procese verbale de constatare a contravenției pentru circulația fără rovinietă valabilă, conțineau doar o pagină pe care era tipărit numele și adresa, nu trebuie să ia în considerare acele documente, urmând a primi, în perioada imediat următoare, procesele verbale de constatare a contravenției respective, termenul de plată urmând a decurge de la data primirii efective a proceselor verbale", se arată în document.

Potrivit comunicatului, atât la sediul CNAIR cât și la subunitățile acesteia s-au primit sesizări din partea utilizatorilor rețelei de drumuri naționale și autostrăzi prin care se semnala faptul că au primit plicuri care nu conțineau procesele verbale întocmite de către CNAIR prin CESTRIN.

"Astfel, Compania a semnalat aceste probleme prestatorului de servicii poștale cu care are încheiat un acord cadru având ca obiect 'Servicii de imprimare, anvelopare și comunicare procese verbale de constatare a contravenției emise de CESTRIN prin intermediul SIEGMCR, pentru încălcarea prevederilor OG nr. 15/2002'. În baza acestui contract, prestatorul are obligația de a imprima, anvelopa și comunica procesele verbale de constatare a contravenției (PVCC) emise de CNAIR prin CESTRIN, prin intermediul SIEGMCR, pentru încălcarea prevederilor OG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România, cu modificările și completările ulterioare", se arată în document.

Conform CNAIR, ca urmare investigațiilor realizate de către prestator, s-a identificat o situație apărută pe fluxul de producție al acestuia în timpul procesării PVCC întocmite în data de 31 ianuarie 2017. Astfel, în secvența de printare a apărut o eroare ce a generat netipărirea PVCC pentru un fișier de 2.000 de procese verbale dintr-un total de 27.302 procese verbale.

Prestatorul a înștiințat CNAIR asupra faptului că, în regim de maximă urgență, pe cheltuiala sa, procesele verbale vor fi depuse în rețeaua poștală în vederea comunicării în cursul zilei de joi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”