CNAIR: Șoferii să reducă viteza, să aibă cauciucuri de iarnă, să mărească distanța în mers și să folosească corespunzător luminile

CNAIR: Șoferii să reducă viteza, să aibă cauciucuri de iarnă, să mărească distanța în mers și să folosească corespunzător luminile

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) recomandă șoferilor să aibă cauciucuri de iarnă, să reducă viteza până la evitarea oricărui risc, să mărească distanța în mers și să folosească luminile în mod corespunzător în contextul atenționărilor meteorologilor care anunță ninsori, ceață și precipitații mixte până duminică noaptea.

"Pentru prevenirea unor evenimente neplăcute ce pun în pericol siguranța circulației pe drumurile naționale și autostrăzi, se impun următoarele: reducerea vitezei până la evitarea oricărui risc, mărirea distanței în mers și folosirea corespunzătoare a luminilor. Pe autostrăzi trebuie respectate și alte reguli specifice: nu opriți pe benzile de circulație și pe banda de urgență, porniți luminile de avarie în cazul unei pene sau defecțiuni tehnice și echipați-vă cu vesta reflectorizantă, scoateți pasagerii din autovehicul în afara părții carosabile și amplasați triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanțe mai mari", se arată într-un comunicat al CNAIR, remis duminică AGERPRES.

Totodată, în condiții de ceață, reprezentanții companiei de drumuri recomandă adaptarea vitezei și evitarea depășirilor riscante. De asemenea, CNAIR precizează că este indicată folosirea luminilor de întâlnire iar luminile de ceață trebuie folosite doar dacă vizibilitatea scade semnificativ și aceasta se face împreună cu luminile de întâlnire.

Pe de altă parte, CNAIR arată că pregătirile pentru iarnă au început în toate zonele cu probleme și se va împrăștia material antiderapant acolo unde condițiile meteo vor impune acest lucru.

"În zona de munte și acolo unde stratul de zăpadă s-a așternut deja, recomandăm echiparea mașinii cu cauciucuri de iarnă și cu echipament specific de intervenție în cazul unor evenimente nedorite", subliniază compania de drumuri.

AGERPRES/ (AS — editor: Carmen Marinescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria