CNAS: 124 de paciente au beneficiat de Programul de protezare mamară

CNAS: 124 de paciente au beneficiat de Programul de protezare mamară

Un număr de 124 de paciente au beneficiat de Programul de protezare mamară început în aprilie 2014, pentru anul în curs fiind prevăzut un buget pentru 800 de paciente, a declarat marți cu prilejul unei dezbateri Oana Costan, director în cadrul CNAS.

"Programul de protezare mamară a început în 2014 în aprilie cu un buget de 1.200.000 lei la un cost de 3.175 lei pentru o pacientă. Au beneficiat de acest program 124 paciente. Anul acesta au rămas în stoc proteze în valoare de peste un milion de lei. S-a mai acordat pentru primul trimestru al anului 2015 605.000 lei, astfel încât bugetul pe care acum îl au pentru acest program este mai mare decât pentru programul de anul trecut. Noi am prevăzut un număr de 800 de paciente", a spus Oana Costan.

Ea a precizat că pacientele trebuie să aibă indicația medicului oncolog pentru a beneficia de acest program.

Potrivit oficialului CNAS, există opt centre în București, două în Iași, două în Cluj, Oradea, Sibiu, Craiova, Oradea, Târgu Mureș, Constanța, Brașov în care poate fi derulat acest program.

Oana Costan a precizat că un alt program de care beneficiază preponderent femeile este cel de osteoporoză.

"Pentru osteoporoză am avut anul trecut 6.950 de bolnave și un cost mediu pe pacient de 420 de lei", a spus directorul CNAS. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?