CNCD: Bancă amendată pentru refuzul de a elibera un card bancar pe baza amprentei digitale

CNCD: Bancă amendată pentru refuzul de a elibera un card bancar pe baza amprentei digitale

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amendat miercuri o bancă cu 70.000 de lei pentru refuzul de a elibera un card bancar unei persoane cu dizabilitate locomotorie pe baza amprentei ca și semnătură. Potrivit CNCD, refuzul de a elibera un card bancar în aceste condiții reprezintă discriminare.

"S-a aplicat amenda contravențională în cuantum de 30.000 lei pentru bancă, conform prevederilor art. 2 alin.3, coroborat cu art. 10 lit. d) din OG nr. 137/2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare, având în vedere faptul că banca nu a elaborat procedurile necesare pentru rezolvarea problemei. Totodată, Colegiul director a aplicat agenției locale o amendă contravențională în cuantum de 20.000 lei (pentru refuzul eliberării cardului), conform prevederilor art. 2 alin 1, coroborat cu art. 10 lit. d), respectiv amenda contravențională în cuantum de 20.000 lei (pentru crearea unui cadru degradant față de persoana cu dizabilitate locomotorie), conform prevederilor art. 2 alin. 5 din OG nr. 137/2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare", se arată într-un comunicat al CNCD transmis AGERPRES.

CNCD recomandă băncii elaborarea unor proceduri pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, prin care să poată semna cu amprentă și, în conformitate cu prevederile art. 26 alin. 2 din OG nr. 137/ 2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare, banca reclamată va publica în mass-media un rezumat al hotărârii în speță.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

2 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Informație / Ludovic Orban nu va mai fi desemnat să formeze un nou guvern după alegerile din 6 decembrie