CNMR susține programul de guvernare al Cabinetului Grindeanu

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) a anunțat vineri că susține programul de guvernare al Cabinetului Grindeanu, respectiv acele puncte care corespund cu planul național pentru modernizarea României al CNMR, dar va monitoriza atent viitorul Guvern și va semnala societății eventualele derapaje.

"CNMR constată că există principii comune asumate atât în programul de guvernare al noului Guvern, cât și în planul național pentru modernizarea României al CNMR, respectiv susținerea unei guvernări transparente, predictibile și responsabile, precum și asumarea de către Guvern a unei consultări permanente cu actorii relevanți ai societății civile și cu grupurile de cetățeni în formarea politicilor publice. Un alt punct comun îl reprezintă susținerea actului de justiție, a educației, sănătății, securității naționale, apărării, mediului de afaceri etc. CNMR reiterează afirmarea celor 51 de măsuri concrete pentru modernizarea României în diverse domenii de activitate, precum și promovarea unor viziuni pe termen lung pentru România. Astfel, CNMR își exprimă încrederea că implementarea acestor măsuri vor conduce la dezvoltarea și modernizarea României", se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES de CNMR.

Potrivit sursei citate, măsurile negociate și stabilite prin acord de către Coaliție cu Parlamentul, grupurile parlamentare, comisiile parlamentare de specialitate și partidele politice privind creșterile bugetare pentru educație și cercetare, precum și setul de politici publice ce vizează sănătatea, apărarea precum și absorbția fondurilor structurale sunt grav întârziate în acest moment.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Faptele s-au prescris! Mafia din justiție l-a rezolvat pe Nelu Iordache, achitat definitiv în Dosarul Transalp…

2 Adevărul neștiut despre pensiile magistraților

3 Un ofiţer de intelligence israelian dezvăluie că Wuhan ar avea două laboratoare care sunt implicate în dezvolt…

4 Iulian Chifu vorbește despre legătura dintre virusul ucigaş și primul laborator chinez cu germeni patogeni de …

5 VIDEO Această înregistrare a scăpat de cenzura Chinei! Asistenta spune realitatea despre numărul celor infecta…

recomandări

Te ia DNA: Chirica Daniel Claudiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!