CNN a publicat imagini, din februarie 2015, cu frații Abdeslam dansând într-un club din Bruxelles

CNN a publicat imagini, din februarie 2015, cu frații Abdeslam dansând într-un club din Bruxelles

Postul CNN a publicat luni o înregistrare video în care frații Abdeslam, Brahim y Salah, presupuși autori ai atacurilor teroriste desfășurate pe 13 noiembrie la Paris, se distrează într-un club de noapte șic din Bruxelles, relatează EFE.

Sursa foto: twitter.com/CNN

Brahim Abdeslam este perfect vizibil. El ține o țigară în mână în timp ce dansează și flirtează cu o blondă. Fratele său mai mic, Salah, apare în planul secund, îmbrăcat cu un hanorac portocaliu, și dansează împreună cu grupul de amici.

Înregistrarea datează din 8 februarie 2015, cu opt luni înainte ca Brahim să execute un atentat sinucigaș într-o cafenea din Paris odată cu seria de atacuri care au lăsat în urmă în capitala Franței 130 de morți și sute de răniți.

Potrivit postului CNN, imaginile i-au fost furnizate de doi prieteni din grupul lui Salah și Brahim, care au fost împreună cu ei în acea seară, dar au cerut să nu li se dezvăluie identitatea.

Prezentați cu pseudonimele de Karim și Rachid, cei doi susțin că Brahim era mai serios decât Salah, pe acesta din urmă caracterizându-l drept cam 'fustangiu'. Ei afirmă de asemenea că după acea seară au remarcat cum frații Abdeslam încep să se schimbe. 'A fost ultima dată când i-am văzut consumând alcool. Brahim a început să fie mai religios. Participa vineri la rugăciunile de la moschee și se ruga și acasă', declară Rachid. Totuși, cei doi doi prieteni ai teroriștilor mai spun că nu și-au dat seama de evoluția către radicalism a fraților Abdeslam. Ei afirmă de asemenea că încă nu au fost interogați de autorități.

Salah a fost singurul supraviețuitor al atentatelor de la Paris, în urma cărora s-a ascuns în cartierul musulman bruxellez Molenbeek, de unde a fost capturat pe 18 martie, în urma unei operațiuni desfășurate de forțele speciale belgiene și franceze. Se presupune că celula teroristă din care fac parte — și este asociată grupării Statul Islamic — a organizat și atentatele care au avut loc săptămâna trecută la Bruxelles.

AGERPRES/(AS — autor: Sorin Popescu, editor: Vicențiu Purcărea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”