CNN: Serviciile de informații americane au avertizat Congresul cu privire la formarea Wagner PMC

CNN: Serviciile de informații americane au avertizat Congresul cu privire la formarea Wagner PMC

Compania de televiziune, citând surse, relatează că acest lucru ar indica faptul că Evgheni Prigojin se pregătea de ceva timp să provoace conducerea militară a țării.

Mercenarii Wagner în Rostov-pe-Don. Foto: EPA-EFE

Serviciile de informații americane i-au avertizat pe parlamentarii din Congres cu privire la acumularea forțelor Wagner PMC în apropierea graniței cu Rusia, ceea ce indica faptul că șeful acesteia, Evgheni Prigojin, se pregătea de ceva timp să conteste conducerea militară a țări, a transmis sâmbătă de CNN , citând surse.

Potrivit acestora, comunitatea de informații din Statele Unite și din alte țări occidentale „a văzut semne că Prigojin se pregătea pentru o astfel de mișcare”. În special, potrivit CNN, oficialii serviciilor de informații americane, la începutul acestei săptămâni au notificat membrii Congresului SUA despre „mișcările și stocurile de echipamente” ale PMC Wagner din apropiere de granița cu Rusia.

După cum clarifică instituția de televiziune, citând o sursă, serviciile de informații americane „cred că declarațiile lui Prigojin despre lipsa muniției” au fost „evident false” prin natură și au fost chemate să „pregătească o posibilă provocare militară” la adresa conducerii Federației Ruse. În același timp, „totul s-a întâmplat foarte repede” și a fost greu pentru serviciile de informații să înțeleagă cât de serioase erau intențiile lui Prigojin, notează CNN.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat