CNSCBT: Al 18-lea deces provocat de gripă; o femeie în vârstă de 60 de ani din Galaţi

CNSCBT: Al 18-lea deces provocat de gripă; o femeie în vârstă de 60 de ani din Galaţi

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, sâmbătă, că a fost confirmat al 18-lea deces provocat de gripă, la o femeie în vârstă de 60 de ani, din municipiul Galaţi.

Potrivit unui comunicat al CNSCBT, este vorba de o femeie de 60 de ani, confirmată cu virus gripal tip B, având condiţii medicale preexistente şi nevaccinată antigripal.

Acesta este cel de-al 18-lea deces confirmat cu virus gripal în sezonul 2017/2018.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, femeia a decedat noaptea trecută în secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi, unde se afla sub supraveghere medicală, fiind cunoscută cu multiple alte afecţiuni. Ea a fost infectată cu virusul gripal de tip B.

DSP Galaţi menţine restricţiile în spitale legate de vizitatori, dar încă nu a instituit carantina în niciun spital din judeţ.

De la începutul sezonului rece în judeţ au fost înregistrate trei cazuri de gripă la două femei, de 34 şi 44 ani, şi la un bărbat de 55 ani, toţi din Galaţi şi toţi nevaccinaţi antigripal.

Vineri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spunea că, în acest moment, nu există o epidemie de gripă în România. "Astăzi am înregistrat al 17-lea deces din cauza gripei. O pacientă de 78 de ani a decedat la Institutul 'Marius Nasta'. Sezonul de gripă a demarat mai târziu. Din fericire, nu putem vorbi despre o epidemie de gripă. Există focare locale - Bucureşti, Iaşi, Constanţa, cu posibilitate de extindere şi cazuri izolate în diverse locuri", a spus Pintea la România TV.

Ea a adăugat că măsurile de prevenţie sunt cele mai importante iar direcţiile de sănătate publică, spitalele trebuie să instituie măsurile necesare - carantină, interzicerea vizitelor, limitarea acestora.

"Dar cel mai simplu este să respectăm nişte reguli minime de igienă, spălatul mâinilor, de exemplu", a subliniat ministrul. AGERPRES / (AS - autori: Eusebi Manolache, Dan Paic editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

2 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

3 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

4 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…

5 Mulțumită, Firea anunță că 3,3 milioane lei dați de UE pentru batrânii din cămine sunt gestionați de Iftene, u…