CNSU a adoptat criteriile de exceptare de la măsurile de izolare/carantină aplicabile persoanelor care sosesc din UE şi SEE

CNSU a adoptat criteriile de exceptare de la măsurile de izolare/carantină aplicabile persoanelor care sosesc din UE şi SEE

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat o hotărâre prin care au fost stabilite criteriile de exceptare de la măsurile de izolare/carantină aplicabile persoanelor care sosesc din ţările membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European, precum şi aprobarea listei ţărilor terţe pentru care se aplică exceptarea.

Conform acestei hotărâri, criteriul pe baza căruia se face exceptarea de la măsurile de izolare/carantină aplicabile persoanelor care sosesc în România, din statele membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European, este reprezentat de rata cumulată de incidenţă a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori care trebuie să fie mai mică sau egală cu cea înregistrată în România, în perioada similară.

Pe baza acestui criteriu, Institutul National de Sănătate Publică stabileşte lista ţărilor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European pentru care persoanele care sosesc în România din acestea sunt exceptate de la măsurile de izolare/carantină pe care o supune aprobării Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Această listă a ţărilor se actualizează/revizuieşte săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică, se aprobă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi este publicată pe site-ul www.insp.gov.ro .

Hotărârea mai prevede că zborurile suspendate către şi din ţările membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European se reiau de la data includerii pe listă a ţării respective.

Lista ţărilor terţe exceptate de la măsurile de izolare/carantină aplicabile persoanelor care sosesc în România din acestea se aprobă de către Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă la propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică în concordanţă cu recomandarea Consiliului Uniunii Europene cu numărul 2020/0134 (NLE).

De asemenea, lista va fi actualizată/revizuită săptămânal, la propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică şi cu aprobarea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în concordanţă cu actualizarea/revizuirea realizată la nivelul Consiliului Uniunii Europene.

Această hotărâre se comunică, pentru punere în aplicare, tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...