CNSU: Croaţia - eliminată din lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat; asistenţă gratuită pentru Republica Moldova

CNSU: Croaţia - eliminată din lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat; asistenţă gratuită pentru Republica Moldova

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, vineri, Hotărârea 10 privind acordarea de asistenţă internaţională cu titlul gratuit pentru Republica Moldova, suplimentarea stocurilor de urgenţă cu produse, materiale şi echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare anti-COVID şi eliminarea Croaţiei din lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

Potrivit hotărârii, se va acorda asistenţă internaţională, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, constând în produse de urgenţă medicală, de strictă necesitate: 1.500.000 măşti chirurgicale, 100.000 măşti de protecţie de tip FFP3, 100.000 combinezoane, inclusiv cu glugă şi protecţie încălţăminte şi 100.000 mănuşi de unică folosinţă cu manşetă medie.

De asemenea, s-a aprobat majorarea stocurilor de urgenţă medicală cu produse, materiale şi echipamente sanitare necesare cu 1.500.000 măşti chirurgicale, 100.000 măşti de protecţie de tip FFP3, 100.000 combinezoane, inclusiv cu glugă şi protecţie încălţăminte şi 100.000 mănuşi de unică folosinţă cu manşetă medie.

Se propune ca fondurile necesare pentru achiziţionarea acestor produse să fie alocate Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

"Se aprobă modificarea listei ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, aprobată prin Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 9 din 11.02.2021, în sensul eliminării Croaţiei", mai prevede hotărârea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...