Coadă de tiruri de aproximativ șapte kilometri la ieșirea din țară prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria

Coadă de tiruri de aproximativ șapte kilometri la ieșirea din țară prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria

Tirurile care așteaptă formalitățile de frontieră la ieșirea din România prin Punctul de trecere a frontierei (PTF) Giurgiu-Ruse, Bulgaria, formează miercuri o coadă de aproximativ șapte kilometri pe DN 5 Giurgiu-București până în dreptul localității Frătești.

În această situație ITPF Giurgiu a dublat personalul pentru formalitățile necesare la trecerea frontierei.

"În acest moment sunt în așteptare la PTF Giurgiu-Ruse pe sensul de ieșire din România un număr de 170 de tiruri, eu vin dinspre București și le-am numărat, timpul de așteptare în această situație fiind de 60 de minute. Până la orele 7.20 nu a fost trafic de tiruri, dar acum acestea au început să vină unele după altele pentru că este perioada când se închid contractele comerciale derulate pe timpul anului. Și la turisme situația este aceeași, până în seara zilei de marți au trecut frontiera spre Bulgaria 20 de turisme, iar de azi-noapte și până acum au tranzitat PTF Giurgiu-Ruse, pe ambele sensuri, 1.500 de autoturisme, timpul de așteptare la autoturisme fiind cuprins între 15 și 30 de minute. În această situație, pentru fluidizarea traficului, am a suplimentat personalul la frontieră, practic am dublat personalul, am chemat rezerva de acasă. Lucrăm pe patru benzi la autoturisme și pe două benzi la camioane', a declarat pentru AGERPRES șeful ITPF Giurgiu, Radu Leorda.

El spune că la autoturisme traficul este crescut la ieșirea din România deoarece foarte mulți români 'profită de mini-vacanța de 1 decembrie și au servicii plătite în Bulgaria, mai puțin în Grecia de această dată', pentru petrecerea timpului liber.

Pe sensul de intrare în România nu sunt cozi în vama Giurgiu-Ruse.

AGERPRES( AS-Camelia Bigan, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale