Coaliția hotărăște astăzi data alegerilor prezidențiale. Discuții cruciale

Coaliția hotărăște astăzi data alegerilor prezidențiale. Discuții cruciale

Liderii PSD și PNL se reunesc, marți, pentru a stabili definitiv data la care vor avea loc alegerile prezidențiale, relatează Antena 3 CNN .

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că joi urmează să fie adoptat actul normativ privind organizarea scrutinului, iar variantele care sunt luate în considerare sunt 15 sau 29 septembrie.

"În urma deciziilor din coaliția de guvernare, îi solicit domnului vicepremier și ministru al afacerilor interne, Cătălin Predoiu, să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidențiale", a declarat premierul la începutul ședinței de guvern care a avut loc vineri.

Turul doi ar urma să fie organizat la două săptămâni distanță , asta în cazul în care niciun candidat nu va reuși să obțină 50% + 1 din voturi în primul tur.

Cât de posibilă este variant unui candidat comun PSD-PNL

Întrebat dacă PSD și PNL vor desemna un candidat comun în alegerile prezidențiale, Nicolae Ciucă a răspuns că "în principiu, nu", adăugând că "fiecare dintre partide își dorește să aibă propriul candidat".

El a susținut apoi că, în cazul în care atât el, cât și Marcel Ciolacu, vor candidat la prezidențiale, acest lucru nu va afecta coaliția.

"Este vorba de alegerile prezidențiale, nu de guvernare", a transmis liderul PNL.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 Așa o fi?

3 Pilot britanic de la Baza Kogălniceanu: „Am putut vedea dronele Shahed intrând în Odesa“

4 Descoperire inedită despre calitățile cafelei

5 Facem calcule? / Golul norocos al Ungariei în minutul 10 de prelungiri cu Scoția a dus România mai aproape de calificare