Coasta de est a SUA, devastată după tornadă. Mașini răsturnate la tot pasul VIDEO

Coasta de est a SUA, devastată după tornadă. Mașini răsturnate la tot pasul VIDEO

Două tornade care au lovit coasta de est a SUA în weekend au avariat zeci de case și au răsturnat mașini.

Tornadă în Florida FOTO: captură video

Ploi abundente și vânturi puternice au atins sâmbătă sudul Floridei. Imaginile video au surprins o mașină răsturnată în urma furtunii intense, potrivit bbc.com.

Între timp, Virginia Beach a început luni eforturile de curățare după ce orașul a fost lovit de o tornadă separată în weekend.

Nu s-au raportat răniți sau decese în niciunul dintre cele două state.

Biroul Serviciului Național de Meteorologie din Miami a declarat că tornada de sâmbătă din Palm Beach Gardens a atins viteze ale vântului de până la 209 km/h și a fost înregistrată ca EF-2 - ceea ce înseamnă puternică - pe scara Enhanced Fujita, o scară de la zero la cinci care clasifică tornadele în funcție de viteza estimată a vântului și de pagubele aferente.

Cum să supraviețuiești unei tornade

Orașul Palm Beach Gardens a precizat într-un comunicat că tornada a provocat "pagube la acoperișuri, la structuri și la vehicule în tot orașul".

Imagini din zonă au arătat amploarea pagubelor provocate de tornadă, inclusiv mașini răsturnate, geamuri sparte și crengi de copac rupte.

Un automobilist a filmat imagini dramatice cu o mașină răsturnată de tornadă pe autostrada US 1.

Tornada a provocat, de asemenea, pagube importante la acoperișul unui complex de apartamente din North Palm Beach, iar bărcile andocate în apropiere au fost răsturnate de la ancorele lor.

Autoritățile au fost nevoite să închidă principalele drumuri pentru a curăța resturile și a inspecta epavele produse de furtună.

În Virginia Beach, în statul Virginia, se estimează că între 50 și 100 de locuințe au fost avariate din cauza unei furtuni puternice sâmbătă, au declarat autoritățile. Câteva sute de persoane au rămas fără curent electric.

Furtuna a forțat anularea unui festival de muzică găzduit de muzicianul Pharrell Williams, autoritățile considerând că nu este sigur pentru participanți.

Orașul de coastă a declarat duminică stare de urgență, fiind deschise adăposturi temporare pentru persoanele ale căror case au fost avariate de furtună.

Școlile sunt închise luni din cauza blocării drumurilor și a pagubelor provocate de furtună.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”