Cocaină găsită la Casa Albă. Ce arată rapoartele inițiale ale Secret Service

Cocaină găsită la Casa Albă. Ce arată rapoartele inițiale ale Secret Service

Un test preliminar, făcut pe o substanță albă găsită la Casa Albă a dat pozitiv la cocaină , au declarat autoritățile, iar Secret Service, instituția responsabilă cu paza, a început, marți, o investigație pentru a afla cum a ajuns acolo.

Droguri, găsite la Casa Albă FOTO Shutterstock

Prezența substanței – care a fost trimisă pentru teste suplimentare – a ieșit la lumină luni seara, când un pompier din echipa de materiale periculoase a departamentului din Washington DC a transmis prin radio: „Avem o bară galbenă care spune clorhidrat de cocaină”, a raportat Washington Post, citat de The Guardian .

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Secret, Anthony Guglielmi, a declarat pentru publicația citată că descoperirea a dus la o alertă de securitate ridicată și la o scurtă evacuare a Conacului Executiv, iar substanța a fost găsită în timpul unei inspecții de rutină.

Drogul, găsit „într-o zonă accesibilă grupurilor de turiști”

Rapoartele inițiale au indicat că substanța a fost descoperită într-o bibliotecă. Associated Press, citând doi oficiali care nu erau autorizați să vorbească despre anchetă, a raportat tot marți, că pulberea albă a fost găsită „într-o zonă accesibilă grupurilor de turiști, nu într-un birou anume din aripa de vest”. Un oficial din anchetă a declarat că ar fi vorba despre o cantitate cantitate mică.

Guglielmi a spus pentru Washington Post că există „o anchetă privind cauza și modul” în care substanța a intrat la Casa Albă. La acea vreme, Joe Biden era la Camp David. Președintele SUA și prima doamnă Jill Biden s-au întors din Maryland la Casa Albă, marți dimineață.

Nu este pentru prima dată când droguri ilegale ajung la Casa Albă. Rapperul Snoop Dogg a spus că a fumat iarbă într-o baie în 2013, iar Willie Nelson a mărturisit că a fumat un joint pe acoperișul Casei Albe, în timpul președinției lui Jimmy Carter.

Actorul britanic Erkan Mustafa a declarat, de asemenea, că a fumat marijuana și a tras o linie de cocaină într-o vizită la Casa Albă, în timpul campaniei antidrog a primei doamne Nancy Reagan, numită „Just Say No”. Solista trupei Jefferson Airplane, Grace Slick, a recunoscut, în 2011, că a încercat, fără succes, să adauge LSD în ceaiul președintelui Richard Nixon, în anul 1970.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat